Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

10 obiceiuri inconstiente care atrag oameni toxici in viata ta

Personalitatile negative se hranesc literalmente cu darul tau de empatie si compasiune, pentru ca le place foarte mult rolul victimei. Le acorzi atat de multa atentie, si de asta au nevoie.

Fiecare dintre noi a trebuit sa se infrunte cu personalitati negative. Cand relatiile cu astfel de oameni nu reusesc in cele din urma, ne putem intreba: „Ce s-a intamplat?” Ai simtit vreodata asta?

Desigur, astfel de oameni, mai presus de toate, se ranesc singuri. Cu toate acestea, vina pentru aparitia lor in viata poate sa vina partial din partea noastra. Faci ceva care atrage personalitati toxice?

Iata 10 obiceiuri inconstiente care atrag oamenii negativi:

1. Esti prea politicos

Intotdeauna incerci sa fii politicos in comunicare. Intotdeauna incerci sa ii intelegi pe toti. Cu unii oameni, esti prea dragut de frica sa nu le ranesti sentimentele.

Esti o persoana buna prin natura ta. Si bunatatea excesiva este exact ceea ce indivizii negativi au nevoie. Ea te face usor prada pentru mincinosi si manipulatori.

2. Incerci sa nu gandesti rau despre nimeni

Intotdeauna si in toate incerci sa vezi ceva bun. Fara indoiala, aceasta este o trasatura minunata de caracter. Cu toate acestea, totul este bun cu moderatie. Aminteste-ti ca aceasta abordare nu va aduce nimic bun in tratarea persoanelor toxice.

Daca negi adevarul si vezi numai binele intr-o astfel de persoana, vei sfarsi suferind.

3. Dai oamenilor negativi speranta de schimbare

Esti bun, cinstit si traiesti asa cum doresti. Acest lucru atrage oameni toxici, deoarece ei (in secret) spera sa devina ca tine.
Personalitatile negative se agata de tine cu toata puterea lor, pentru ca prezenta ta chiar in viata lor le da speranta pentru schimbare.

4. Incerci sa schimbi o persoana

Faci eforturi pentru a schimba persoana care iti otraveste viata. Gandurile tale se orienteaza adesea spre: „Daca nu ar fi baut atat de mult, atunci totul ar fi bine cu noi.”

Persoanele care iti pot distruge viata nu se schimba niciodata. Doar daca ei insisi vor.

5. Esti prea plin de compasiune

Oamenii care distrug vietile altora nu sunt capabili sa simta si sa simpatizeze. Tu, dimpotriva, stii cum sa o faci foarte bine. De aceea atragi personalitati negative.

Ei se hranesc literalmente cu darul tau de empatie si compasiune, pentru ca le place foarte mult rolul victimei. Le acorzi atat de multa atentie, si au nevoie de ea.

6. Nu mai crezi in dragostea adevarata

O persoana care continua sa creada in dragoste nu va lasa personalitati negative sa se apropie de ea. De aceea oamenii care otravesc vietile celorlalti cauta pe cei care si-au pierdut deja credinta.

7. Nu stabilesti limite adecvate in comunicarea cu ceilalti

Prin natura ta, esti facut sa daruiesti altora. Nu acorzi atentie nevoilor tale.

Principala prioritate sunt problemele si nevoile celorlalti. Dorinta ta te va face usor prada personalitatilor toxice. Ele te vor manipula si utiliza cu usurinta.

8. Stii cum sa asculti

Personalitatile negative adora pur si simplu oamenii care pot petrece ore ascultand povestiri despre problemele lor.

Stii cum sa asculti persoana. Aceasta este abilitatea care atrage oameni toxici la tine. Ei au incredere in tine cu toate „secretele” lor. Trebuie sa iti amintesti ca prin ascultarea constanta a unei astfel de persoane iti faci rau. Absorbi toate aceste lucruri negative.

9. Nu te apreciezi suficient

Nu esti increzator in sine si nu te iubesti cu adevarat. De aceea, indivizii negativi sunt atat de usor atrasi de tine. Esti prea dulce si politicos cu toata lumea din jurul tau.

Adesea uiti de tine si incerci sa justifici o persoana care pur si simplu te foloseste si nu te apreciaza deloc.

10. Incerci sa iti mentii relatiile, chiar daca iti dauneaza

O persoana negativa incearca mereu sa faca o relatie cu o persoana care este obisnuita sa treaca peste multe lucruri negative. Problema este ca astfel de oameni vor sustine cu blandete toate freneziile unei persoane toxice, vor tolera insulte si manipulari. Acest lucru va continua exact atata timp cat persoana negativa nu se plictiseste.

Incerci mereu sa multumesti pe toata lumea? Esti doar un magnet care atrage oameni toxici? Atunci este timpul sa faci unele ajustari, pentru a nu lasa manipulatorii sa iti distrug viata.