Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

10 tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i scoți din viața ta

Oare nu e timpul să faci o curățare generală în cercul tău de comunicare, eliminând oamenii toxici care îți subminează încrederea în sine, te trădează și răspândesc negativitatea? Da, nu putem trăi în izolare completă, pentru că suntem ființe sociale. Avem nevoie de empatie, compasiune și stimuli pozitivi pentru a supraviețui.

Mai jos vei găsi 10 tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i excluzi din viața ta sau cel puțin să încerci să-i eviți.

1. Oamenii care îți absorb timpul ca un burete

Aceștia pot fi membrii familiei sau prietenii care îți fură timpul. Ei s-au obișnuit doar să ia, fără să ofere nimic în schimb. Cu toate acestea, prietenia necesită concesii reciproce.

De îndată ce te-ai asigurat că acești oameni nu vor să te ajute sau nu-ți pot oferi sprijinul necesar în schimb, probabil e nevoie să reduci timpul de comunicare cu ei sau, în general, să întrerupi relațiile cu aceștia. Ei îți vor fura prea mult din timpul tău, dacă le permiți.

2. Oamenii care te critică prea des

Când îți dai seama că anumiți oameni te atacă permanent cu critici, probabil e timpul să acționezi. Când critica nu este constructivă, îi poți sugera acestui om că prietenia voastră se va încheia, dacă va continua în același mod. Îi poți spune, de asemenea, că criticile constante nu te ajută, ci doar te indispun.

3. Oamenii care joacă mereu rolul de victimă

Acești oameni niciodată nu-și asumă responsabilitatea pentru propriile greșeli sau defecte. Ei sunt victime și desigur asta nu e vina lor. De vină sunt colegii sau educația, care niciodată nu le-a oferit șanse. Acești oameni trebuie evitați cu orice preț, pentru a nu ajunge în jocul lor de acuzații.

4. Oamenii care gândesc negativ

Astfel de oameni răspândesc negativitatea, ca o boală contagioasă. Evită-i cu orice preț. Ei încearcă să-i atragă pe alții într-o spirală negativă în care se află ei înșiși. Aceștia sunt oameni mereu agitați, îngrijorați, pesimiști, deprimați, care se plâng foarte mult.

5. Oamenii care își pierd controlul și îți absorb energia

Ei sunt cei care te epuizează. De ce ar trebui să tolerezi impulsurile lor stupide și uneori copilărești? Cu toții avem momente dificile, dar trebuie să învățăm să ne controlam. Oamenii impulsivi sunt nedezvoltați psihologic, inteligența lor emoțională este aproape nulă, deci nu ai nevoie de ei în preajma ta.

6. Cei care nu manifestă compasiune

Nu ai nevoie de astfel de oameni, din simplu motiv că ei nu sunt capabili să arate compasiune sau înțelegere, atunci când ai nevoie de asta cel mai mult. Acești oameni au tendințele narcisiste și probleme cu personalitatea. Ei nu se pot pune în locul altui om.

7. Oamenii care mint

Acești oameni pot distruge prietenia, pentru că încrederea, sinceritatea și onestitatea sunt cele mai de preț calități în orice relație. Dacă ei te mint, atunci nu sunt vrednici de prietenia ta.

8. Oamenii care te manipulează și te folosesc

Există oameni care susțin relațiile numai pentru că au ceva de câștigat, spre exemplu, pentru a cunoaște o persoană influentă cu ajutorul tău. Ei folosesc bârfele ca o armă și au întotdeauna un plan ascuns. Manipulatorii știu cum să obțină informația de care au nevoie sau să identifice slăbiciunile pe care le pot folosi împotriva ta.

Se vor folosi de generozitatea și conștiința ta, rareori oferindu-ți ceva în schimb. Acești oameni trebuie evitați, deoarece te folosesc.

9. Oamenii care îți provoacă durere intenționat

Ei au o serie de tactici și comentarii care pot fi extrem de ofensatoare. De exemplu, pot fi chiar părinții tăi, cărora nu le place cum îți crești copiii, în timp ce educația ta era departe de a fi ideală. Uneori oamenii fac remarci înțepătoare, care te fac să te îndoiești de onestitatea sau abilitățile tale.

Nu trebuie să accepți tacticile ofensatoare. Prietenii și membrii familiei care le folosesc, subminează relațiile, în loc să arate căldură, afecțiune și sprijin. De aceea, trebuie să te îndepărtezi de ei.

10. Oamenii care suferă de stres

Știți că oamenii sunt programați să gândească negativ și întotdeauna își fac griji de siguranță, sănătate și supraviețuire? Din punct de vedere antropologic, acest lucru are sens, pentru că viața oamenilor din trecut era mult mai dură, decât acum. În mod surprinzător, acest stres este și astăzi cu noi.

De aceea, când oamenii sunt stresați, trebuie să fim gata să le ținem piept. Studiile arată că influența stresului pe termen lung ne va afecta creierul și performanța.

Fiecare dintre noi are destul stres propriu, de aceea nu este nevoie să comunici cu oameni care sunt permanent într-o stare de stres. Pentru a supraviețui, trebuie să te îndepărtezi de ei.