Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

15 lucruri pe care cuplurile fericite le fac la culcare

In lumea noastra agitata, cuplurile petrec tot mai putin timp unul cu celalalt. Pentru ca dragostea, caldura si confortul sa nu iti paraseasca relatia si sa te trezesti plin de energie dimineata – urmeaza sfaturile psihologilor!
Iata 15 lucruri pe care cuplurile fericite le fac inainte de culcare:

1. Opreste telefonul

Nu petrece timpul seara numai pe reteaua sociala. Psihologii sfatuiesc sa opresti telefonul dupa ora 21:00. Dependenta de retelele sociale reduce productia de oxitocina.

2. Uita de lucru

Dupa ce te intorci acasa, poti discuta despre toate problemele de munca presante, dar nu ar trebui sa faci acest lucru inainte de culcare. Puteti face ceva impreuna – de exemplu, uitati-va la un film.

3. Mergeti la culcare in acelasi timp

Ajuta la mentinerea intimitatii. Nu v-ati vazut toata ziua daca v-ati dus la lucru, fiti impreuna acum inainte de culcare.

4. Respectati programul

Ritualurile pentru orele de somn trebuie repetate zi de zi. Fa un dus, spala-te pe dintii, pregateste-ti hainele pentru dimineata. Si daca o faceti impreuna, relatia va deveni mai apropiata.

5. Vorbiti sincer

Daca esti romantic, inainte de culcare, este intotdeauna placut sa spuneti reciproc complimente si cuvinte de recunostinta.

6. Exprimati-va sentimentele

Partenerii ar trebui sa gaseasca intotdeauna ganduri pozitive si idei inspirate unul pentru celalalt. Te motiveaza pentru a doua zi.

7. Admirati-va

Uita de ceea ce s-a intamplat in timpul zilei, pentru ca acest moment trebuie sa fie pe deplin dedicat partenerului. Cand mergeti la lucru, scrieti-va reciproc mesaje de dragoste.

8. Nu lovi sub centura

Cateodata certurile sunt chiar utile – niciunul dintre noi nu traieste intr-o lume perfecta fara conflicte. Dar certurile violente cu cuvinte jignitoare sunt inacceptabile.

9. Nu va certati

Nu incerca sa rezolvi toate frustrarile inainte de a merge la culcare. Scandalurile in pat nu vor ajuta la rezolvarea problemelor.

10. Nu lasati copiii in dormitor

Copiii sunt o parte importanta a vietii, dar un cuplu trebuie sa aiba propriul spatiu intim. Uneori, copiii dorm cu parintii lor cand au un cosmar. Dar, in alte cazuri, este mai bine sa nu lasi copiii in dormitor.

11. Nu tineti animale in pat

Animalul este nelinistit – nu este capabil sa doarma linistit toata noaptea. In consecinta, dormi nervos.

12. Nu beti

Multe cupluri prefera sa bea vin inainte de culcare, pentru a crea o atmosfera romantica. Dar cand corpul absoarbe alcool, perioada de recuperare a somnului este redusa si te trezesti obosit.

13. Faceti un masaj senzual

Este putin probabil sa devina un ritual de zi cu zi, dar uneori va puteti rasfata reciproc. Un masaj relaxant imbunatateste calitatea somnului, reduce anxietatea.

14. Nu vorbiti niciodata despre despartire

Indiferent cat de furios esti pe partenerul tau, nu vorbi niciodata despre divort la culcare. Cuplurile fericite intotdeauna se imbratiseaza si saruta inainte de culcare.

15. Aminteste-ti de dragoste

Du-te la culcare cu gandul la iubire. Atunci somnul tau va fi cald, iar trezirea va fi placuta.

Urmezi aceste reguli?