Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

5 lucruri puternice pe care Iisus le-a spus despre Diavol

Pe parcursul invataturilor lui Iisus, el reafirma faptul ca cel mai mare dusman al lui a fost Satana. Chiar daca diavolul este in mare masura nevazut de noi in forma fizica, atunci cand Satana i s-a dezvaluit, Iisus l-a mustrat cu asprime si a avut un avertisment foarte puternic pentru ingerul rebel.

Mai jos sunt cinci citate puternice din Biblie care evidentiaza cu adevarat sentimentele lui Iisus fata de Satana, cel mai mare inselator.

1. Piei, satano, caci scris este: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si Lui singur sa-I slujesti”. Atunci L-a lasat diavolul. (Matei 4:10-11)

In multe parti ale lumii, energia electrica ofera un standard de viata cu care ne-am obisnuit. Atunci cand apare o intrerupere a alimentarii pentru orice perioada de timp, suntem nevoiti sa revenim la elementele de baza ale supravietuirii. Modalitatile de pastrare a alimentelor proaspete devin o prioritate. Sarcini care dureaza secunde sau minute par sa necesite ore.

Cand lucrurile se desfasoara fara probleme in vietile noastre, s-ar putea sa fim tentati sa luam de buna puterea lui Dumnezeu. Cu toate acestea, atunci cand abilitatile noastre dau gres, ne reintoarcem din nou la elementele de baza. Realizam ca Domnul este sursa intregii noastre puteri. Asa ca roaga-te: „Tata, Iti multumesc pentru felul in care ma sustii.”

2. Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, de la inceput, a fost ucigator de oameni si nu a stat intru adevar, pentru ca nu este adevar intru el. Cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii. (Ioan 8:44)

Cand a fost ultima data cand ai oftat de multumire? S-ar putea sa iti fie greu sa iti imaginezi cum cineva aflat intr-o situatie atat de sumbra ar putea fi vreodata multumit. Cand ne legam speranta de Hristos, nu trebuie sa ne bazam pe circumstantele si starea noastra de satisfactie.

3. Si s-au intors cei saptezeci (si doi) cu bucurie, zicand: Doamne, si demonii ni se supun in numele Tau. Si le-a zis: Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer. Iata, v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpii, si peste toata puterea vrajmasului, si nimic nu va va vatama. (Luca 10:17-19)

Roaga-te: „Parinte, Iti multumesc pentru prietenii mei si pentru lunile ce urmeaza. Ajuta-ma sa-mi amintesc sa-mi petrec timp cu Tine. Relatia noastra este prioritatea mea.”

4. Si strigand cu glas puternic, a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiule al lui Dumnezeu Celui Preainalt?

Te jur pe Dumnezeu sa nu ma chinuiesti. Caci ii zicea: Iesi duh necurat din omul acesta. (Marcu 5:7-8)
Dumnezeu ni se arata in atatea cai frumoase si neasteptate.

El este acolo pentru noi in vremurile grele.

Roaga-te: „Doamne, Iti multumesc pentru binecuvantari, pentru tot ajutorul Tau si cum ma protejezi in greutati.”

5. Iar duhurile cele necurate, cand Il vedeau, cadeau inaintea Lui si strigau, zicand: Tu esti Fiul lui Dumnezeu. (Marcu 3:11)

Cand Petru si apostolii au iesit in larg, ei nu au anticipat furtuna care a erupt in jurul lor. Si cu siguranta nu se asteptau sa vada pe cineva care mergea spre ei peste valuri. Desi Iisus s-a identificat, Petru a dorit o dovada.

Daca esti cu adevarat Invatatorul, striga Peter, spune-mi sa vin la tine. Si fara sa se gandeasca,

Petru a iesit din barca si a mers pe apa, pana cand credinta sa a cedat la ratiune si frica. Hristos ne spune clar, lui Petru si noua, ca credinta ne sustine, dincolo de ceea ce credem ca este posibil.

Roaga-te: „Vreau sa am credinta pe care a aratat-o Petru, Doamne. Sa ies din barca si sa fac urmatorul pas, cu ochii fixati asupra ta.”

Dupa ce a fost botezat de Ioan Botezatorul, Iisus a postit timp de 40 de zile si nopti in desertul iudaic. In acest timp, Satana a aparut lui Isus si a incercat sa-l ispiteasca.

Dupa ce a refuzat fiecare ispita, Diavolul a plecat si Iisus s-a intors in Galileea pentru a-si incepe invatatura. Ispitele pe care le-a infruntat Iisus in timp ce era cu Satana in desert au fost:

Pietre transformate in paine

Scris este: „Nu numai cu paine va trai omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu”. (Matei 4:4)

Tentatia de a face paine din pietre are loc in acelasi desert in care Iisus postea. Lupta lui Iisus impotriva foamei in fata lui Satana indica rolul sau reprezentativ al israelitilor, dar el nu-L dezamageste pe Dumnezeu in dorinta lui.

Varful templului:

Si L-a dus in Ierusalim si L-a asezat pe aripa templului si I-a zis: Daca esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te de aici jos; caci scris este: „Ca ingerilor Sai va porunci pentru Tine, ca sa Te pazeasca”; si te vor ridica pe maini, ca nu cumva sa lovesti de piatra piciorul Tau. (Luca 4:9-11)

Munte:

Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si slava lor. Si I-a zis Lui: Acestea toate Ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. (Matei 4:8-9)

Pentru ispita finala, diavolul il duce pe Iisus intr-un loc inalt, unde pot fi vazute toate imparatiile lumii. Din nou Iisus ii refuza inselatoria.