Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

7 lucruri pe care trebuie sa le spui copiilor pentru siguranța lor

Totul este în regulă când mama și tata sunt aproape, dar ce se întâmplă când un copil vine și pleacă de la școală singur sau când nimeni nu este acasă?

Invata-ti copilul aceste 7 măsuri de precauție.

1. Copilul trebuie să-și amintească adresa, telefonul de acasă, numele părinților.

Acest lucru este important în cazul în care se pierde. Dar asigurați-vă că explicați, aceste informații ar trebui să fie dezvăluite numai în caz de urgență și, de preferință, pentru agențiile de aplicare a legii.

2. Nu vorbiți cu străinii și nu luați nimic de la ei.

Repetați această regulă în fiecare zi. Explicați pericolul și dați exemple. Aceasta nu este o glumă, ci lucruri care salvează o viață.

3. Cuvântul secret.

Acum câțiva ani, lumea a fost uluita de o poveste. O fetiță de 8 ani a fost abordată de un străin pe stradă. El i-a spus că mama ei este ocupată și că l-a trimis să o ia. Ca răspuns, fata i-a cerut să-i spună parola. Bărbatul nu se aștepta la asta și a fugit.

Aceasta este de fapt o practică excelentă. Alege un cuvânt care va fi cheia ta secretă. Și când cineva vine la copil pe stradă și spune că mama lui l-a trimis, ar trebui să spuna acest cuvânt.

4. Încredere.

Învață-ți copilul să-ți spună când pleacă și unde pleacă, chiar de la o vârstă foarte fragedă. El ar trebui să te țină la curent.

5. Spune nu.

Acest sfat rămâne valabil pe viață. Dacă copilul tău se simte incomod când cineva încearcă să-l atingă sau dacă copilul nu se simte în siguranță, ar trebui să vorbească despre asta.

6. Numere de telefon importante.

Spune-i copilului tău numărul fiecărui serviciu de urgență: poliție, pompieri, servicii de asistență. Învață-l să formeze aceste numere de la un telefon mobil și fix.

7. Atenție la rețelele sociale.

Cereți copilului dvs. să nu dezvăluie informații personale pe Internet (adresa de domiciliu, ora în care nimeni nu este acasă), sa nu spuna parolele și nu intre in contact cu persoane necunoscute.

Copiii tăi știu asta?