Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Rosteste aceasta Rugaciune cand ai un necaz mare sau o suparare

Doamne, viforul necazurilor se ridica asupra noastra si au intrat ape pana la sufletele noastre, dar intru Tine este toata nadejdea noastra. Tu cunosti pricina raului care ne apasa. La Tine perii capetelor noastre sunt numarati. La Tine deci scapam si pe Tine te rugam sa departezi de la noi orice rau pierzator de suflet si sa ne ajuti a birui toate ispitele care ne invaluie, ca Tu esti intarirea, scaparea si izbavitorul nostru, Hristoase Dumnezeule, si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin.

Stiati ca tristetea este strans legata de tinerea de minte a raului?

Cel care vede chiar urma de ura in inima lui fata de orice om si fata de orice greseala a lui, acesta nu-L iubeste deloc pe Dumnezeu. Pentru ca iubirea fata Dumnezeu nu ingaduie deloc ura impotriva aproapelui.

Sa nu spui „nu-l urasc pe fratele meu” in momentul in care nu vrei sa-ti amintesti de el. Asculta ce zice profetul Moise: „Sa nu dusmanesti pe fratele tau in inima ta, dar sa mustri pe aproapele tau, ca sa nu porti pacatul lui” (Levitic 19, 17).

Tristetea este strans legata de tinerea de minte a raului. Deci, cand mintea cugeta la persoana fratelui tau si simte tristete, este vadit ca-i tine rautate, caci „caile celor care tin minte raul duc la moarte duhovniceasca” (Pilde 12, 28) pentru ca „fiecare dintre cei care tin minte raul este calcator al Legii” (Pilde 21, 24).

La vreme de liniste, sa nu-ti amintesti de cele pe care ti le-a spus fratele, cand te-a necajit, fie in fata, fie a spus altuia, si ai auzit dupa aceea, ca sa nu cazi in patima tinerii de minte a raului.

Sfantul Maxim Marturisitorul