Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Aici este teoria fericirii lui Albert Einstein. El a dat-o unui băiat in loc de bani, promițând că într-o zi va fi foarte scumpă. Și avea dreptate!

Când vine vorba de geniile excentrice, Albert Einstein este imediat amintit. Această minte incredibilă a împărtășit lumii nu numai cunoașterea, ci și înțelepciunea care a fost păstrată datorită scrisorilor sale.

Einstein a intrat în ​​istorie, când în 1915 a publicat Teoria generală a relativității. Teoriile sale au creat baza pe care au fost în cele din urmă construite noțiunile de spațiu și timp. El continuă să influențeze lumea științei si în prezent.

Șapte ani mai târziu, la o papetărie a hotelului Imperial din Tokyo, Einstein a scris o altă teorie care nu are nimic de-a face cu știința. În schimb, el va împărtăși adevărata rețetă pentru fericire. Acest mic mesaj, dar important, nu a fost scris pentru politician sau directorul executiv al companiei.

Einstein a dat nota baiatului-mesager în loc de bani, promițând că într-o zi va fi foarte scumpă. Și avea dreptate!

ceastă notă scrisă de mână, cunoscută sub numele de Teoria fericirii lui Einstein, a fost vândută pe 24 octombrie 2017 pentru suma incredibila de $ 1,56 milioane de euro la o licitație din Ierusalim. Și a fost doar una dintre cele două note scrise de Albert Einstein în același notebook al hotelului.

Cuvintele lui Einstein erau simple: “O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât dorința de succes, însoțită de o anxietate constantă”.

Prea des, asociem fericirea cu bogăția materială, dar adevărul este mult mai simplu. În schimb, trebuie să scăpăm de așteptările ridicate, de iluzii și de stereotipuri.

Trebuie să trăim conștient momentul actual și să apreciem lucrurile care se întâmplă în fiecare zi. Trebuie să învățăm să fim recunoscători pentru viața pe care o trăim și oportunitățile pe care ni le oferă. Ar trebui să abandonăm starea de “pasager perpetuu” , care depășește o stație după alta în căutarea fericirii imaginare.

Cititi sfatul lui Albert Einstein și trăiți astăzi!