În popor, Buna Vestire poartă şi numele de Ziua Cucului, datorită faptului că această zi reprezintă primul cântec pe care cucul îl cântă în acel an, astfel anunţând venirea primăverii.
Tradiţii și obiceiuri de Buna Vestire. Pe lângă semnificația religioasă, în ziua de Buna Vestire, în unele zone din țară, se credea că în momentul în care o persoană îl auzea pentru prima oară cântând în acel an, omul trebuia să numere de câte ori acesta cânta.
Astfel, omul află câți ani mai are de trăit. Din punct de vedere religios, după fix nouă luni de la această sărbătoare, s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos și, tocmai din acest motiv, creștinii respectă această sărbătoare cu sfințenie.
Tradiţii și obiceiuri de Buna Vestire. Ce să nu faci de Buna Vestire:
– Să nu te cerți cu nimeni! Dacă te cerți cu cineva din familie în această zi sfânta, nu te vei înțelege cu acea persoană tot anul.
– Nu spăla haine sau vase în ziua Bunei Vestiri. Este o zi extrem de importantă, în care oamenii merg la biserică și spun rugăciuni pentru Fecioara Maria.
– Nu e bine ca în această zi importantă să asculți cântatul cucului în aceleași haine pe care le-ai purtat cu o zi în urmă. Ziua trebuie întâmpinată în spirit vesel și cu haine noi, de sărbătoare.
– Nu este bine să ieși din casă flamand în această zi. Este bine să mănânci ceva înainte să mergi la biserică, dacă vrei să fii bucuros și fericit tot anu
Alte Articole
Rugaciunea pentru sot. Este cea mai puternica rugaciune a unei femei iubitoare!
25 de reguli ale destinului. Respecta-le cu strictete si vei fi un om implinit si fericit!
Fa din casa ta un loc de forta, nu de slabiciune. Ai nevoie doar de apa si sare