Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Când radiezi lumina – enervezi pe cei care trăiesc în întuneric. Merita citit pana la capat

Probabil că ați întâlnit o situație de mai multe ori când pur și simplu străluciți de fericire, doriți să împărtășiți acest sentiment cu întreaga lume și ca răspuns – primiti doar priviri urate și dezaprobare. De ce lumina ta interioară este atât de enervantă pentru oamenii care trăiesc în întuneric?

Într-adevăr, acest lucru se întâmplă tot timpul. În viața noastră, există oameni care sunt literalmente plini de lumină și luminează totul, iar cei care „strălucesc invers” ne orbesc de toxicitatea lor. Cel mai uimitor este că aceste „lămpi” toxice apar exact în momentul în care suntem fericiți și vrem să „îmbrățișăm întreaga lume” – să împărtășim bucuria tuturor.

„Invidia este de o mie de ori mai rea decât foamea” – Miguel de Unamuno, filosof spaniol.

De fapt, nu ești absolut interesat și nu ai nevoie de acești oameni – sunt foarte distructivi. Într-adevăr, prietenii adevărați sunt cei care nu numai că își pun umărul în momente dificile și te susțin, dar și împărtășesc bucuria și fericirea cu tine.

Lumina și întunericul fac parte din natura umană. Cineva in suflet are lumină, cineva are întuneric, adică invidie și mânie. Problema este că trebuie să comunicăm cu acești „purtători ai întunericului” și, din păcate, să spunem, ne otrăvesc „lumina”. Lumina sufletelor celorlalți îi taie literalmente ochii, provoacă „otrăvire” și furie.

Cert este că unii oameni trebuie să ia lumina de la tine pentru a se simți mai bine. Într-adevăr, numai răul trăiește în sufletul lor și nu binele, invidia curge prin vene.

Sunt ca ciupercile care par a fi comestibile, dar de fapt sunt un pericol pentru viață. Același lucru este valabil și cu acești oameni răi: ei se bazeaza pe încrederea noastră, jură dragoste și prietenie veșnică, dar în realitate vor un singur lucru – să otrăvească. Pentru a nu străluci atât de luminos, enervându-ne bucuria și deschiderea noastră.

Dar dacă o persoană nu este în măsură să ne împărtășească fericirea, atunci ce facem lângă el? Oprirea luminii este foarte ușoară, dar aprinderea din nou nu asa usoara. Și cu cât stai mai mult cu persoane toxice, cu atât este mai dificil să te întorci mai târziu la fosta ta stare.

Când avem bucurie în inimile noastre, ne grăbim să împărtășim cu cei pe care îi cunoaștem bine. Aceasta este o reacție absolut normală: vreau să le spun altora că am găsit mica noastră fericire pe Pământ.

Fiecare o face la fel. Cineva scrie o postare pe o rețea de socializare, cineva sună și spune cele mai noi știri, alții scriu poezie … Există o mulțime de moduri, dar esența este aceeași – vrem să împărtășim bucuria cu cineva, astfel încât să devină mai ușor în suflet.

„Mă bucur că te bucuri, mă bucur că ești fericit” – Paul Auster, scriitor american.

În astfel de momente, intalnesti cu priviri nemulțumite și invidioase, vă vor doar rău. Simpla exprimare a feței interlocutorului (sau a intonației) este suficientă pentru a înțelege: bucuria noastră este erceputa cu invidie.

Dar lumina noastră este întâmpinată de întunericul fără speranță. Întunericul invidiei și al malefiei. Și lumina începe să se estompeze … Ca și cum cineva își taie aripile în zbor. Emotiile se estompează, bucuria dispare undeva …

Dacă acest lucru se repetă cu prietenul sau persoana iubită – este timpul să vă gândiți la ceea ce faceți de fapt împreună. Fericirea este cu adevărat contagioasă, dar numai pentru cei care strălucesc și din interior.

În „oamenii întunericului” bucuria altcuiva provoacă disconfort și agresivitate. Doar să nu credeți că totul este despre voi! Nimic personal! Reacția lor nesănătoasă este asociată exclusiv cu leziunile și complexele lor.

Lumina ta ar trebui să strălucească și să lumineze această lume cu bine și bucurie. Iar oamenii care trăiesc în întuneric nu ar trebui să se amestece cu ea. Ștergeți-le cu îndrăzneală și continuați să vă bucurați de viață!