Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Cele 7 etape ale căsniciei: care este etapa ta?

Fiecare căsătorie se deplasează în diferite etape pe măsură ce anii trec. De la emoția primelor zile de căsătorie până în ziua în care sunteți amândoi pensionați, căsătoria va continua să crească și să se schimbe.

Înțelegerea diferitelor etape ale căsătoriei te ajută să analizezi locul unde se află căsnicia ta acum.

Citește mai departe pentru a afla în care etapă de căsătorie ești și citește aceste sfaturi despre cum să navighezi prin fiecare etapă.

Etapa 1:

Etapa întâi se întâmplă la începutul căsătoriei tale. Ești recent măritată, poate chiar înapoi din luna de miere. Îți creezi noua viață împreună și pasiunea pentru celălalt este ridicată.

Aceasta este o etapă fantastică pentru că, de obicei, există un conflict scăzut și o mulțime de lucruri de care să fiți încântați.

Acesta este, de asemenea, momentul perfect pentru a începe să vă puneți o bază solidă pentru restul căsniciei voastre. Prin construirea obiceiurilor sănătoase acum, vă puteți pregăti pentru a naviga toate etapele următoare cu grație.

Riscuri: Dacă ești prea concentrată pe pasiune și distracție ar putea să îți dea un șoc atunci când ești în etapa următoare (verificarea realității).

Sfaturi: Începeți să puneți o bază solidă pentru viața voastră împreună. Intrați în obiceiuri financiare bune, dați-vă seama cum să împărțiți treburile și începeți să faceți planuri pe termen lung pentru a vă atinge obiectivele comune.

Etapa 2:

Acesta este momentul în care realitatea intră în joc. În timp ce vă stabiliți într-o rutină de a fi căsătoriți, începeți să aflați mai multe despre punctele forte – și despre punctele slabe.

Să fim sinceri: aceasta este etapa în care înveți toate căile în care te enervează celălalt.

Dacă ea nu folosește niciodată mașina de spălat vase sau el are obiceiul cronic de a amâna lucrurile, este probabil ca aceste lucruri să iasă la iveală în timpul etapei de verificare a realității.

Văzând realitatea vieții împreună, poate fi dezamăgitoare după prima emoție a primei etape, dar este, de asemenea, o bună ocazie de a învăța mai multe despre fiecare și de a practica o comunicare sănătoasă.

Riscuri: Dacă te concentrezi asupra a ceea ce te deranjează în loc să vezi trăsăturile pozitive ale partenerului tău.

Sfaturi: Învață arta unei bune comunicări. Practică ascultarea cu empatie și bunătate și exprimă-ți sentimentele și nevoile într-o manieră non-acuzatoare.

Etapa 3:

Rebeliunea este o etapă dificilă. Acesta este locul în care interesele tale încep să se contrazică cu partenerul tău, iar căsnicia ta se simte ca un impediment pentru obiectivele tale. Poate vrei să călătorești, dar el vrea să se stabilească.

Poate că amândoi doriți să vă construiți cariera, dar ești supărat pe celălalt pentru că-și construiește cariera în loc să te susțină. Etapa rebeliunii poate deveni rapid plină de conflicte.

Riscuri: Fii atent la gândurile și comportamentul tău, astfel încât să nu începi să dați vina pe partenerul tău pentru că te ține înapoi de la ceea ce dorești.

Sfaturi: Deschideți o comunicare iubitoare. Vorbiți unul cu celălalt despre speranțele și visele voastre și aflați unde vă puteți sprijini reciproc, în loc să vă luptați.

Fii pregătit să faci compromisuri și să te înțelegi cu privire la ceea ce contează cu adevărat pentru tine și la ce poți renunța.

Etapa 4:

Această etapă se întâmplă în momentul în care apar promoțiile la locul de muncă, copiii sosesc în familie, iar angajamentele personale continuă să crească.

Sunteți atât de ocupați să vă administrați viața și să vă mențineți gospodăria, încât căsătoria voastră începe să se simtă ca un aranjament de afaceri. Majoritatea comunicărilor voastre se referă la ceea ce se întâmplă cu copiii voștri sau la locul de muncă sau care este următoarea programare în calendar.

Riscuri: Este o etapă aglomerată, iar dacă nu ești atent, căsnicia ta ar putea ocupa un loc mai mic față de tot ceea ce se întâmplă în viața ta.

Sfaturi: Faceți-vă timp unul pentru celălalt, indiferent de ce se întâmplă. Întrebați-vă unul pe celălalt în fiecare zi cum vă simțiți și puneți-vă deoparte o noapte săptămânală pentru a fi împreună și amintiți-vă de ce v-ați căsătorit în primul rând.

Etapa 5:

Copiii sunt crescuți, cariera ta este stabilită, iar finanțele tale sunt în continuare stabile. Aceasta este o perioadă de așezare în orice căsătorie, în care viața ta decurge bine cu mai puțin stres și adesea mai puține angajamente decât în stadiile incipiente.

Acest lucru poate fi, de asemenea, un moment de nemulțumire. Dacă unul dintre voi se simte plictisit de viața ce a fost clădită, deziluzia se poate întâmpla în curând.

Riscuri: Rutina voastră zilnică poate începe să se simtă mai mult ca ziua cârtiței – aceeași zi repetată la infinit, cu o lipsă distinctă de conexiune între voi doi.

Sfaturi: Injectați o nouă viață în căsnicia voastră, distrați-vă împreună. Mergeți la un curs sau călătoriți. Discutați deschis despre ceea ce aveți nevoie atât de la căsnicia voastră acum, cât și despre cum să realizați ceea ce vă doriți.

Etapa 6:

Exploziile se pot întâmpla în orice stadiu al căsătoriei, dar devin mai probabile când intri la vârsta mijlocie. Pierderea locului de muncă, o problema majoră de sănătate, lipsa unui părinte sau problemele financiare pot zdruncina fundamentul căsătoriei tale.

O explozie vă lasă pe amândoi vulnerabili și stresați. Căsătoria voastră poate fi o sursă de consolare sau o frustrare suplimentară.

Riscuri: Este ușor să îți verși frustrarea pe partenerul tău atunci când se întâmplă ceva dificil. A îmbătrâni nu este întotdeauna o plimbare netedă, și înfruntarea vârstei poate fi foarte grea.

Sfaturi: Fiți acolo unul pentru altul. Acordați-vă timp doar pentru voi doi si pentru a oferi sprijin. Faceți față împreună situațiilor dificile, ca o echipă.

Etapa 7:

Odată ce ai reușit să treci prin urcușurile și coborâșurile unei vieți lungi de căsătorie, ajungi la etapa de finalizare.

Aceasta este adesea una dintre cele mai fericite etape ale unei căsnicii. Vă cunoașteți bine și ați stabilit o viață pe care amândoi o găsiți împlinită. Ați purtat multe bătălii împreună și încă mai sunteți alături de celălalt.

Riscuri: Este ușor să te bucuri de această etapă și să uiți să îți apreciezi partenerul în fiecare zi.

Sfaturi: Recâștigă bucuria de la prima etapă, petrecând cât de mult timp poți distrându-te și pornind în noi aventuri. Apreciază calitățile bune ale celuilalt și asigură-te că partenerul tău știe ce înseamnă pentru tine.

Fiecare etapă a căsătoriei are provocările ei. Rămâneți angajați unii pentru alții și pentru căsnicia voastră și folosiți fiecare etapă pentru a vă consolida fundația și a vă stabili împreună pentru un viitor iubitor și de susținere.