Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Cele patru elemente care fac dragostea durabila si puternica

Doar sentimentul iubirii adevarate nu este suficient pentru a o face sa dureze o viata. Pentru a intari dragostea este nevoie de mai mult, nu doar sa spui ca esti indragostit. Buddha spune ca exista aproximativ patru elemente care fac dragostea durabila si puternica.

Maitri

Maitri se traduce literalmente prin bunatate. Aceasta inseamna ca nu poti sa stii doar sa iubesti, dar trebuie sa stii si cum sa iubesti. S-ar putea sa fii sincer in intentiile tale de a iubi pe cineva si de a fi cu adevarat iubitor, dar uneori este posibil sa nu iubesti asa cum cel drag are nevoie. Aceasta presupune observarea si intelegerea partenerului tau la un nivel mai profund.

Cum se dezvolta?

Acest element poate fi dezvoltat prin acordarea cu adevarat a atentiei tale partenerului tau si in urma unui efort onest si real pentru a il intelege efectiv. Asculta-l cand vorbeste si observa totul.

Karuna

Karuna inseamna compasiune. Inseamna sa intelegi si sa simti durerea cu care se confrunta persoana pe care o iubesti, pentru ca numai atunci il vei putea ajuta si il vei ghida mai usor sa treaca prin propria durere, pana cand va inceta sa sufere.

Cum se dezvolta?

Comunicati impreuna. Vorbiti impreuna. Convinge-ti partenerul de viata sa se deschida in fata ta despre ceea ce se intampla cu adevarat cu el. Fii cel cu care el isi poate impartasi durerea si suferinta.

Nimeni nu poate sa iti linisteasca si sa iti ajute partenerul asa cum poti sa o faci tu. Nu exista nici o modalitate de a iubi cu adevarat fara sa incerci sa-ti ajuti partenerul sa sufere mai putin.

Mudita

Elementul Mudita simbolizeaza fericirea. Ceva ce trebuie sa iti amintesti intotdeauna este ca dragostea ar trebui sa fie o sursa de fericire, putere si lumina, deci, daca dragostea ta nu te face sa fii atat de fericita pe cat poti fi, aceasta nu este cea mai adevarata forma de iubire.

Fericirea este ceea ce face ca inimile sa se apropie, iti implineste existenta. Dragostea ar trebui sa fie un sentiment unic, asa cum nu este nimic din ce ai simtit vreodata pentru altcineva.

Cum se dezvolta?

Acest element este relativ usor si mai putin abstract. Trebuie sa impartasiti unul cu celalalt lucruri care va fac fericiti si va distreaza individual. Contrar opiniei populare, fericirea se ascunde in lucrurile mici zilnice pe care le facem cu persoanele iubite.

Upeksha

Acesta este ultimul element care compune sentimentul pe care il numim iubire. Upeksha inseamna libertate. Chiar si intr-o relatie, trebuie sa iti amintesti mereu ca trebuie sa ai si sa acorzi libertate individuala.

Trebuie sa te simti acceptat cu tot ceea ce esti tu cu adevarat, fara sa fie nevoie sa iti ceri scuze pentru neajunsurile tale. Ar trebui sa ai libertatea de a fi doar tu insuti.

Cum se dezvolta?

Gaseste confortul in compania perechii tale fara a incerca in mod constant sa pastrezi interesul si sa il surprinzi. Gaseste libertatea ce se ascunde doar in a fi.