Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Cele trei abilitati care iti imbunatatesc intuitia

Este, bineinteles, minunat sa ai o minte analitica, dar uneori intuitia este cea mai inteligenta parte a noastra.

Sa ai incredere in vocea interioara – inseamna sa te increzi in toate sentimentele si senzatiile subconstientului, dar pentru unii oameni termenul de „intuitie“ este un act irational si ilogic.

Cu toate acestea, este o perceptie gresita. Actionand in conformitate cu intuitia este un comportament reflexiv. Nota: reflexiv, nu impulsiv. Acesta este modul in care ne folosim si transformam experienta in actiuni.

Creati un spatiu pentru comunicarea cu “al saselea simt” si ascultati intotdeauna cu atentie.

Deci, cum va puteti perfectiona abilitatile de comunicare cu propria dvs. intuitie?

1. Constientizarea de sine

Constientizarea de sine este “o intelegere constienta a propriului caracter, sentimente, motivatii si dorinte”.

Are o idee clara de motivatie, puncte forte si puncte slabe si este esentiala pentru imbunatatirea intuitiei, pentru ca fara constiinta de sine si auto-analiza este imposibil sa interpretam semnificatia care sta la baza gandurilor, emotiilor – si, da, instinctelor voastre.

Analizati ceea ce se intampla in voi. S-ar putea sa va ganditi, “acum sunt nervos” sau “ma simt nesigur pentru ceea ce se va intampla in viitor”. Utilizati aceste abilitati de etichetare emotionala pentru a va asculta vocea interioara si ceea ce vrea sa va spuna.

2. Timp pentru reflectie profunda

Sentimentele si senzatiile noastre nu sunt intamplatoare. Ele sunt produsul unui lucru pe care il observam.

Pentru a transforma observatiile in ceva masurabil si eficient, trebuie sa gandim si sa reflectam putin. Cu alte cuvinte, instinctele sunt adesea fragmente de informatie. Ele trebuie sa fie analizate pentru a determina valoarea lor.

Numai atunci cand incepeti sa va ganditi profund la aceste fapte, veti putea sa le analizati in mod obiectiv si impartial si apoi sa luati decizia corecta.

3. Sinceritate

Nu sunteti la fel de demn de incredere pe cat credeti. Aproape toti oamenii se considera sinceri si, cand sunt intrebati despre sinceritatea lor, raspund intotdeauna afirmativ, dar actiunile lor adesea spun opusul.

Pentru ca intuitia dumneavoastra sa produca rezultate bune – sau cel putin pentru a preveni consecintele negative – trebuie sa depasiti tendinta naturala de gandire.

Suntem cu totii oameni buni la suflet. De fapt, onestitatea, ca o trasatura umana pozitiva, face instinctele deosebit de valoroase.

Onestitatea ne permite sa ne simtim vinovati atunci cand ne gandim la comiterea unui act necugetat si apoi sa refuzam sa facem greseli.

Intelegerea si recunoasterea sentimentelor de rusine si vinovatie (in loc sa le aruncam deoparte) ne pot permite sa rezistam actiunilor inutile. Inchideti ochii, respirati profund si ascultati ce va poate spune intuitia.

Cand suntem cinstiti in toate lucrurile, gandurile, sentimentele si instinctele noastre devin mai exacte, mai valoroase si ne permit sa actionam corect si eficient.