Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Cinci activitati utile pentru creierul tau, fa-le in fiecare zi

Capacitățile creierului noastru sunt prea valoroase pentru a le folosi pe lucruri inutile. Cu toții am auzit despre asta de mai multe ori. Rațiunea este, într-adevăr, cea mai valoroasă resursă și trebuie să avem grijă de ea.

Mai jos sunt prezentate 5 activități utile pentru creier în fiecare zi.

1. Trage un pui de somn.

Dă corpului tău odihnă și se va recupera, și astfel vei ajusta activitatea creierului, vei îmbunătăți memoria și vei îmbunătăți starea de spirit. Chiar și un somn de 15 minute iti poate schimba semnificativ ziua.

Așa că atipeste puțin, te odihnesti și iti ajuti creierul în același timp. Somnul îmbunătățește eficiența creierului, deci ce mai aștepti?

2.Fa ceva creativ înainte de culcare.

În ciuda oboselii, creierul tău este încă creativ. Profita de asta! Nu contează ce faci – scrie o poveste sau picteaza ceva. Oferind o sansa creativității, poti obține rezultate incredibile.

Deci porneste “Picasso-ul interior” și fa ceva frumos.

3. Ocupa-te doar de o singura sarcina

Creierul uman nu este capabil de multe activitati cumulate. Dar dacă faceți o singură sarcină la un moment dat, aduceti activitatea creierului la maximul capacităților sale și puteți obține chiar mai mult decât v-ați imaginat anterior.

Stabiliți sarcina pe care trebuie să o finalizați și acordați-i atenția deplină. Lăsați telefonul în altă cameră, opriți televizorul și focalizați-va pe obiectivul respectiv. Creierul va spune doar mulțumesc.

4. Fa exercitii fizice

Știm cu toții că exercitiile cardio îmbunatatesc sănătatea. Și ne ajută creierul.

Faceti exercitii cel puțin 15-30 de minute zilnic! Nu aveți nevoie să cumpărați un abonament la o sală de gimnastică sau un echipament complicat. Chiar și o plimbare simplă în jurul cartierului poate face minuni pentru creier.

5. Meditează.

Meditația este una dintre cele mai bune și mai vechi modalități de relaxare. Și are un efect benefic asupra corpului și minții tale. Potrivit cercetării, de aceasta beneficiază aproape toate părțile creierului uman.

Permiteți-vă câteva minute să meditați în fiecare zi. Deci, uitați de oboseală și veți avea întotdeauna o dispoziție bună.