Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Cinci lucruri care ne fac mai fericiti – conform stiintei

Studiile stiintifice au aratat ca suntem cu totii nascuti cu un acelasi nivel de fericire. Aceasta inseamna ca toti copiii nou nascuti sunt la fel de fericiti.

Asa ca nu va mai plangeti de soarta voastra. Vestea buna este ca exista modalitati stiintifice bazate pe cunoasterea starii de fericire. Deci, 5 lucruri care te pot face mai fericite.

1. Mediteaza.

Da, meditatia – este primul numar din aceasta lista.

Psihologul Sean Achor, autorul Avantajului fericirii, scrie:

“Studiile au aratat ca, la ceva timp dupa meditatie, avem un sentiment de calm si satisfactie, precum si o constientizare crescuta si empatie. Studiile au aratat ca orele de meditatie obisnuite pot restructura permanent modul de gandire, ceea ce va creste nivelul fericirii “.

Intr-un experiment realizat de cercetatorii de la Spitalul General din Massachusetts, oamenii de stiinta au comparat creierul oamenilor inainte si dupa un curs de meditatie timp de 8 saptamani.

Dupa finalizarea cursului, un grup de 16 persoane a demonstrat o activare semnificativa a zonelor cerebrale responsabile de constiinta de sine si compasiune.

2. 30 de secunde pentru a ajuta.

Adesea vă acordați atenție modului în care orice persoană încearcă să facă ceva ce vă poate ajuta?

Poate că în acest moment veți fi gata să puneti umărul sau să oferiți alt ajutor?

Studiile au arătat că doar 30 de secunde ajutand pe cineva iti umple instant creierul cu hormoni de bucurie și iti asigura o bună dispoziție pentru întreaga zi!

3. Ajutati alti oameni.

Societatea moderna se bazeaza pe cultura consumului, astfel incat lucrurile sunt adesea privite in termeni de beneficii si placere. De aceea poate parea ilogic faptul ca cei mai de succes si mai fericiti oameni se dovedesc de cele mai multe ori a fi cei generosi.

Adam Grant, profesor la Scoala de Afaceri Wharton de la Universitatea din Pennsylvania, recomanda una dintre tehnicile sale preferate – “5 Minute Benefit”:

“Ce se intampla daca as petrece cateva minute in fiecare zi ajutand alti oameni? La urma urmei, nu este nevoie de mult efort de la mine, dar voi fi capabil sa aduc o multime de beneficii oamenilor din jurul meu. ”

4. Petreceti mai mult timp liber.

Intr-un studiu comun al oamenilor de stiinta de la Harvard Business School si Universitatea din British Columbia, oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii sunt mai fericiti cand cheltuiesc bani pentru a economisi timp liber (sa plateasca pentru curatenie, pentru gatit) si nu pentru a cumpara lucruri.

Cercetatorii au studiat mai mult de 6.000 de persoane din Canada, Danemarca, Olanda si Statele Unite.

Studiul a constat din doua intrebari simple: cati bani cheltuiesti in fiecare luna pentru a creste timpul liber? De cate ori pe luna faceti astfel de “achizitii”?

Oamenii care au petrecut mai mult timp liber, au raportat cea mai mare satisfactie din viata.

5 Fiti recunoscatori.

Bren Brown, Ph.D., a spus: “In cei 12 ani de cercetare, nu am intervievat niciodata o singura persoana care sa poata experimenta adevarata bucurie, care nu se bazeaza pe un sentiment de recunostinta”. Cei care practica in mod regulat recunostinta:

– se simt mai fericiti si mai putin deprimati;

– isi imbunatatesc calitatea somnului;

– fac mai des exercitii fizice

Daca sunteti pregatit sa va dedicati timpul si sa lucrati la punerea in aplicare a recomandarilor descrise, aveti sansa de a deveni o persoana mai fericita. Pentru a deveni fericit, nu este necesar sa fii bogat si sa nu ai probleme probleme. Fericirea este o stare de satisfactie.

Te-ai nascut sa fii fericit. Si meriti fericirea.