Categories: Sfaturi

Cinci motive pentru care plânsul te face mai puternic

Plânsul nu este un semn al slăbiciunii, ci doar una dintre modalitățile de eliberare a emotiilor negative. Acesta este un mod minunat de a vă elibera mintea și sufletul de negativul care s-a acumulat în ele.

Și, deși nu vă recomandăm să folosiți plânsul ca principala cale de a face față stresului și negativului, dacă doriți brusc să plângeți, nu încercați să vă opriți lacrimile, pentru că vă va fi de folos.

Din păcate, pentru a plânge deschis în public în aceste zile, trebuie să fii un om curajos, și acest lucru, sincer, este puțin trist. Dar de ce plansul este atât de util? Iată ce:

1. Nu vă este frică să vă priviți emoțiile în față.

Plânsul este o expresie deschisă și foarte “reală” a emoțiilor tale. Când plângi, nu o controlezi în mod conștient, este o expresie pură a ființei tale interioare … și pentru a-ti expune sufletul in fata tuturorl, trebuie să fii o persoană foarte curajoasă.

Plâns arată tuturor că problemele tale și te-au supărat foarte, foarte mult. Sau că ai ținut emoțiile negative de foarte mult timp in interiorul tau. Deci, lasa lacrimile sa curga, pentru că dacă rămân în trupul tău, atunci se vor transforma treptat în otrava.

2.Nu trebuie sa-ti pese de ce vor spune altii

Ar trebui să recunoști puterea lacrimilor tale și să le lași să curgă atunci cand simti nevoia.

Desigur, oamenii din jurul tău reacționează foarte mult la această expresie a emoțiilor. Dar … deja trebuie să faci față la o mulțime de probleme din viața ta, deci de ce să adaugi si îngrijorarea cu privire la opiniile altora? Lăsa-i să gândească ce vor.

3. Plânsul eliberează stresul și emoțiile blocate în adâncurile sufletului.

În ceea ce privește eliberarea emotiilor negative și înlocuirea lor cu un plâns pozitiv, este aproape la fel de eficace ca și dragostea.

Nu puteți să vă ignorați emoțiile și, cu asta, să vă simțiți mai bine. Pentru a face acest lucru, nu trebuie doar să înțelegeți ce simțiți, ci și să aflați motivul pentru care simtiti acest lucru.

Publicitate

Uneori, emoțiile se rostogolesc asupra ta cu o asemenea forță încât nu este atât de ușor să le înțelegi De aceea, în astfel de situații, este adesea util să plangi.

4. Lacrimile te fac să te simți mai bine.

După cum am menționat mai sus, dacă cel puțin din timp în timp nu lasi emotiile negative sa iasa, acestea se vor acumula în interiorul tau si cu timpul poate provoca probleme de sănătate ale corpului, crescând probabilitatea multor boli cronice.

Deci, dacă vă îmbolnăviți dintr-o dată, utilizați o altă cale sigură de a vă grăbi recuperarea – înconjurați-vă cu o atmosferă plină de bucurie care vă va face să zâmbiți sau chiar să râdeți.

Dar drumul spre recuperare începe cu plânsul … Ochii sunt fereastra sufletului și nu vă face rău să le ștergeți cu lacrimi din când în când.

5. Ajutați pe alții să se exprime mai deschis.

Știind că daca începi sa plangi, este aproape imposibil să oprești o lacrimă, oamenii isi controleaza aceste emotii si încerca să nu plângă deloc, indiferent de cat ii costă.

Ei își consuma energia internă nu numai pentru a-și suprima emoțiile, ci și pentru a le împiedica să se descarce.

Dar această energie ar putea fi folosită pentru lucruri mult mai utile. Deci … nu ezitați să plângeți în public dacă simțiți că este necesar. Și, cine știe, poate că atunci când alți oameni își dau seama cât de cinstit și deschis este actul, îi va ajuta în cele din urmă să nu mai țină sentimentele și emoțiile in interior.

Mai devreme sau mai târziu, oamenii vor începe să vă ia ca exemplu și vor începe să-și exprime emoțiile într-un mod neobișnuit și nefamiliar, dar într-un mod foarte corect.

Arătați-le că nu ii judecați, că sunt în siguranță lângă voi și că au tot dreptul să-și exprime deschis sentimentele.

Publicitate

Recent Posts

Ce-si doresc, de fapt, barbatii? 10 dorinte secrete pe care nu le dezvaluie partenerelor. Atentie la nr. 10

Un cuplu solid nu apare spontan; are nevoie de timp, incredere si sinceritate. Chiar si in momentele dificile, relatia poate… Read More

6 luni ago

9 Health Side Effects Of Overconsuming Sugar

1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More

9 luni ago

De ce ne “doare”, de fapt, sufletul

Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More

1 an ago

10 lectii de viata de la un batran de 90 de ani: “Traieste fara regrete”

Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More

1 an ago
Publicitate

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More

2 ani ago

Cum trecem pe langa fericirea noastra: o pilda inteleapta

Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More

2 ani ago