Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Cum sa-ti cureti mintea si sufletul de mizeria energiei negative

Toti oamenii au trecut prin diferite momente dificile in viata lor. Semintele negativului au fost semanate in inimile lor si, atunci cand acestea incep sa creasca si sa devina mai puternice, devine tot mai greu sa scapi de ele.

Este similar cu plantarea de semintei de stejar: lasand-o in pamant, va creste si va deveni mare si puternic, iar radacinile vor ajunge atat de adanc in pamant incat va fi aproape imposibil sa-l scoti.

Daca vei urma acesti pasi simpli, iti vei curata cu usurinta mintea si sufletul de negativ, insa trebuie sa o faci cu o inima si sufletul deschise, pline de speranta.

Urmeaza pasii:

1. Gaseste credinta in tine insuti.

Este o idee buna sa incepi sa te cunosti pe tine insuti. Uita de factorii externi, acorda-ti atentie vietii tale si situatiei in care te afli.

2. Pur si simplu renunta!

Oamenii au dreptul la fericire (acest lucru te priveste in special!). Nu te lasa condus de experienta negativa in relatii. In astfel de situatii trecutul nu ajuta, ci mai mult te impiedica. Spune aceasta afirmatie cu voce tare: “Imi doresc toata fericirea din lume!”

3. Lasa-ti mintea, trupul si sufletul sa te ghideze pe calea spre telul tau.

4. Incepe sa gandesti mai pozitiv, umpleti mintea si sufletul de cuvinte pozitive, oameni pozitivi si lucruri pozitive. Nu ingropa gandurile in inima ta, unde se transforma in ura si dispret. Impartaseste-ti sentimentele cu persoanele in care ai incredere.

5. Daca te simti cuprins de slabiciune sau furie, plimba-te in zori sau la apusul soarelui, respire aer curat.

6. Ia-ti cel putin 5 minute in fiecare zi doar sa va stai intins si sa te gandesti.

7. Foloseste metode fizice si spirituale pentru a te linisti, cum ar fi meditatia sau yoga, Pilates etc.

8. Inainte de a incepe sa lucrezi asupra lucrurilor care te intereseaza, citeste afirmatii pozitive sau asculta muzica ta preferata. Fa-ti ceva pentru a avea un spirit pozitiv.

Sfaturi:

• Daca cineva este enervant sau te ofenseaza, cere-i politicos sa plece sau sa se inceteze. Daca persoana insista, pleaca.

• Daca simti ca esti intr-o stare proasta, opreste-te o clipa, respira o gura de aer proaspat. Activeaza-ti starea mentala si gandeste-te in mod obiectiv la situatie – merita oare intr-adevar timpul si atentia ta?

• Mediteaza. Acesta este cel mai bun mod de a-ti goli mintea. Practicarea in mod regulat a meditatiei in cele din urma te va aduce in punctul in care incepi sa devii mult mai constient de lumea care te inconjoara si incepi sa iei decizii mai rationale, te face calm si linistit

• Aminteste-ti ca evenimentele, chiar si cele neplacute, iti pot oferi lectii minunata, care la randul lor, te vor ajuta sa te comuti de la negativ la pozitiv!

Atentie:

• Nu incerca sa-ti transferi gandurile si emotiile negative altor persoane. Risti sa pierzi prietenii, si nu este un mod bun de a actiona.

• Violenta poate parea o solutie buna, dar consecintele vor impiedica toate actiunile intreprinse preventive. Nu incepe lupta si nu sta suparat pe oameni, doar pentru ca ai o stare proasta.