Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Cum se prepară maioneza de post. Este la fel de buna ca si cea cu ou

Maioneză trebuie consumată ocazional. Pentru post, este bine să optăm pentru maioneza din cartofi.

Maioneză de post din cartofi se prepară cu următoarele ingrediente:

– 2 cartofi

– suc de lămâie proaspăt stors

– o lingură de muştar

– ulei

– sare şi piper după gust

Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi sare. După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure. Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu. Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite. Adăugăm sare şi piper după preferinţe.

Maioneza – povestea

Unii istorici culinari au descoperit că o mixtură de ou cu ulei de măsline, asemănătoare maionezei, era folosită încă din Antichitate, de egipteni şi de romani. Dar maioneza pe care o cunoaştem astăzi, sub formă de emulsie, a fost dezvoltată mult mai târziu – prin secolul al XIX-lea, de un bucătar francez faimos (Marie-Antoine Carême).

Se spune că denumirea originală era „mahonnaise” („mahoneză”) iar o greşeală de tipar a făcut ca în locul literei „h” să apară „y” şi astfel într-o carte de bucate publicată în 1841, să apară „mayonnaise” („maioneză”). Cel puţin, aceasta este explicaţia dată de Oxford English Dictionary.

Se presupune că un bucătar (care din păcate a rămas anonim) a botezat preparatul „mahonnaise” (de la Mahón – numele oraşului), în onoarea victoriei Ducelui de Richelieu.