Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Dalai Lama spune ca exista doua chei pentru fericire

Trebuie sa fi auzit aceasta fraza: iubeste-te pe tine si apoi altii te vor iubi. Este oare adevarat?

Dalai Lama se opune unei astfel de abordari si ne invata ca exista doar doua modalitati de a gasi fericirea.

In cartea sa, Arta de a fi fericit, Dalai Lama afirma ca cei care cauta fericirea personala sunt deseori cei mai tristi oameni.

Potrivit cercetarii, oamenii nefericiti se concentreaza mai mult pe ei insisi si, deseori, tind spre un mod de viata inchis, chiar si din punct de vedere social.

Si oamenii fericiti, dimpotriva, se dovedesc a fi mai sociabili, mai stabili si mai creativi si, de asemenea, mai capabili sa faca fata adversitatilor vietii. Si, cel mai important, oamenii fericiti sunt mai iubitori si mai capabili sa ierte pe cei care le-au gresit.

Dalai Lama spune ca fericirea include doi factori cheie: sa ai un scop si sa faci ce poti ca sa ii ajuti pe altii.

Intalnirea cu vechii prieteni imi aminteste cat de rapid trece timpul. Ma face sa ma intreb daca am folosit timpul de care am avut parte corect.

Desi avem acest corp si acest creier uimitor, cred ca fiecare minut este ceva valoros. Nu exista nici o garantie ca maine in acest moment vom fi aici. Dar lucram si traim, bazandu-ne doar pe speranta.

Prin urmare, trebuie sa maximizam timpul nostru. Asta inseamna sa folosesti timpul corect, dupa parerea mea: daca ai ocazia, serveste alti oameni, alte fiinte simtitoare.

Daca nu, cel putin nu le face rau. Cred ca aceasta este baza filozofiei mele. Scopul vietii noastre ar trebui sa fie pozitiv. Nu am fost nascuti pentru a aduce necazuri si a face rau unii altora.

Pentru ca viata ta sa dobandeasca valoare, dezvolta calitatile umane fundamentale pozitive – caldura, bunatate, compasiune.

Apoi viata ta va fi semnificativa si mai pasnica si, prin urmare, mai fericita.

Fericirea, se bazeaza pe existenta unui sens si se poate pastra de multe ori in pofida unor conditii exterioare potrivnice. Este stabila si persistenta. In timp ce placerile sunt un bonus al vietii, fericirea este o obligativitate.

Potrivit lui Dalai Lama, ajutandu-i pe altii, o persoana se ajuta mai presus de toate pe sine: Aproprie-te de altii cu gandul compasiunii, redu frica si permite oamenilor sa se deschida.

Asta creeaza o atmosfera pozitiva si prietenoasa. O astfel de atitudine iti va permite sa primesti un raspuns pozitiv de la o alta persoana.

Si chiar daca cealalta persoana este neprietenoasa sau nu iti raspunde intr-un mod pozitiv, atunci cel putin ai abordat persoana cu un sentiment de deschidere, care iti ofera o anumita flexibilitate si libertate.

Nu te concentra numai pe tine insuti si pe experientele tale, ia mai mult timp pentru a-i ajuta si pe altii. Asta va contribui si la vindecarea sufletului tau.

Daca vrei ca cei din jurul tau sa fie fericiti, arata-le compasiunea ta. Daca vrei ca tu sa fii fericit, arata-ti tie compasiune.