Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

De ce e bine să sfințim locuința de Paște? Părintele Visarion Alexa: „Facem curat în casă și în suflet”

Părintele Visarion Alexa: „E nevoie de o sfeștanie a casei care să ne scape de făpturile întunecate care ne pândesc în…””

Sfințirea casei de Paște sau sfeștania se săvârșește de către preot în biserici sau în casele creștin-ortodocșilor.

Părintele Visarion Alexa le explică tuturor credincioșilor cae este rolul sfeștaniei și cu ce este de folos pentru noi și pentru familia noastră: “E nevoie de o sfeștanie a casei care să ne scape de făpturile întunecate care ne pândesc în toate colțurile casei. E firesc ca slujba să fie făcută cu toți cei din familie. Luminează locuințele și le curăță de energii”.

Părintele explică faptul că sfeștania se săvârșește înainte de Paști, când facem curățenie în locuință, este bine să facem și o curățare spirituală.

“Suntem în săptămâna a 5-a dinaintea Paștelui. Acum au loc primele Denii. Sfințirea casei ne liniștește sufletul.

Este o perioadă bună. Unii cred că doar în luna martie, dar nu este adevărat. Are legătura de curățenia de Paște, ne facem curat în viață și în suflet. Sfeștania este strâns legată de împărtășanie și spovedanie. Sfințirea casei o luminează, îl cheamă pe Dumnezeu la ea, dacă este o atmosferă care apasă. Îi liniștește pe oamenii care locuiesc în ea. Facem curățenie generală, apoi îl chemăm pe preot să facă sfeștanie.”