Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

De ce este mai bine sa taci, chiar si atunci cand nu ti se cere: Sfaturi de aur

Inteligenta emotionala este esentiala in stapanirea emotiilor si gestionarea acestora astfel incat sa iti mentii relatiile sanatoase si armonioase cu cei din jur.

Invata sa iti controlezi emotiile chiar si in situatii extreme. Evita sa intri in conflicte sau sa spui ceva ce ai putea regreta mai tarziu. Pe scurt, invata cand e cazul sa taci.

Cand esti nervoasa

Iti sar scantei din ochi, iti framanti degetele, dai din picior. E clar, esti foarte nervoasa. Evita insa sa spui persoanei care te-a suparat cuvinte jignitoare. Daca stii ca nu poti spune nimic fara sa tipi, mai bine paraseste camera pana te mai calmezi.

Cand interlocutorul tau e nervos

Nu are rost sa pui paie pe foc. Daca vezi ca persoana din fata ta e foarte nervoasa, nu incerca sa o starnesti si nici sa-i intri in gratii. Mai mult ca sigur, chiar daca tu esti bine intentionata, nu vei reusi decat sa o iriti si mai tare.

Cand nu stapanesti un subiect

Decat sa vorbesti pe langa tema, mai bine de abtii. In felul acesta eviti sa te faci de ras si ascultand, poate inveti lucruri noi. Si stii cum e…daca taceai, filosof ramaneai.

Nu ai destule dovezi

Unul dintre cei mai cunoscuti autori de proza scurta a spus: „Nu ai dreptul la opinie proprie, ai dreptul la o opinie argumentata”.

Sa accepti sau nu aceasta expresie – e alegerea ta. insa, daca vei vorbi despre un subiect, fara sa fii documentat, fara sa ai dovezi si argumente clare, atunci risti sa creezi imaginea unui om prost.

In situatiile delicate ar fi bine sa taci pana cand vei poseda argumentele necesare.

Crezi ca o sa iti para rau de ce vei spune

Aceasta situatie este direct legata cu punctul de mai sus. Atunci cand devii impulsiv si furios, este mare posibilitatea ca ceea ce vei spune va face rau altor oameni dar si tie insusi. Oare merita sa spui acum ceea ce ulterior vei regreta? Sigur ca nu.

Cand te provoaca cineva

Cel mai intelept este sa nu raspunzi cand cineva te agaseaza verbal sau te provoaca sa spui lucruri urate. Nu ai nimic de castigat daca dai curs “invitatiei” si nu acest lucru nu demonstreaza decat ca te cobori la nivelul acelei persoane.

Esti dominat de emotii negative

Iarasi, nu exista nicio regula care te obliga ca discuti cu oamenii, atunci cand esti intr-o dispozitie proasta. Cum am scris mai sus, emotiile negative pot aduce consecinte neplacute.

Cand ti se face o remarca

E greu cand cineva iti vorbeste despre defectele tale, insa asculta ce are de zis, pentru ca in felul acesta poti imbunatati anumite lucruri. Nu fi nici defensiva, dar nici pusa pe cearta, chiar daca parerile tale sunt diferite. O discutie in contradictoriu nu va face decat sa aprinda spiritele.

Prin urmare ai grija mereu ce spui inainte de a deschide gura. Daca nu stapanesti un subiect, evita sa intri in discutii. Acelasi lucru e valabil si atunci cand tu esti nervoasa sau vezi ca persoana din fata ta se simte astfel. Invata cand sa taci si astfel previi un conflict sau o situatie neplacuta.