Categories: Sfaturi

De ce nu se prinde leusteanul? Secrete pe care sa le inveti de la gradinarii profesionisti

În primul rând trebuie spus că leușteanul este o plantă solidă, robustă, perenă care nu are inamici naturali și care se poate dezvolta spectaculos, dacă reușești și depășești dificultatea de a prinde leușteanul. Iată care sunt problemele și cele mai bune sfaturi pentru a prinde leușteanul.

Cumpără seminte de la producători de încredere. Leușteanul din semințe se prinde mai bine și mai sănătos decât transplantarea unei rădăcini care se compromite foarte ușor după ce este scoasă din pământ.

♦ Plantează semințele într-o jardinieră în casă. Ține semințele în apă pentru două-trei ore înainte de a le semăna și cerne pământul înainte de semănare.

♦ O bună soluție pentru a prinde leușteanul este să foloșesti pământ de grădină amestecat cu pământ de flori.

Leușteanul nu suportă pământul lutos și nici pe cel calcaros, având întotdeauna nevoie de pământ care să dreneze bine apa și ceva mai tasat. Aceasta este una din condițiile esențiale pentru a prinde leușteanul.

Un alt secret pentru a prinde leușteanul este acela al momentului în care alegi se semeni semintele. Ori toamna, de la finele lui octombrie, până la mijlocul lui noiembrie, ori primăvara în martie, dar până la jumătatea lunii.

Publicitate

♦ Leușteanul este o plantă solidă și rezistentă la maturitate, dar în primele luni de vegetație este delicat și sensibil așa că dacă îl sădești în grădină protejează plantele mici cu o folie de plastic sau cu un clopot de sticlă, în fiecare noapte până la finele lui aprilie. Este un bun truc care te va ajuta să prinzi leușteanul.

♦ Unul din detaliile de care trebuie ținut cont pentru a crește frumos leușteanul este gradul de insolație la care acesta este supus. Leușteanul are nevoie de soare, dar preferă lumina de dimineață și lumina indirectă, fiind mai bine adaptat pentru zonele umbrite și mai umede ale grădinii.

Transplanatarea rădăcinii într-un loc foarte însorit poate să fie fatală leușteanului care are nevoie de ventilație bună și trebuie ferit de actiunea soarelui de la amiază. Nu-l planta lângă ziduri, lângă pereți.

Cel mai bun loc pentru a se prinde leușteanul este sub copacii cu umbră rară, în zonele umbrite sau la marginea grădinii în locurile mai joase.

♦ Recoltarea nu se face niciodată mai devreme de 6-8 luni de la răsărire și trebuie făcută cu multă economie în primul an de viață.

Publicitate

Recent Posts

Ce-si doresc, de fapt, barbatii? 10 dorinte secrete pe care nu le dezvaluie partenerelor. Atentie la nr. 10

Un cuplu solid nu apare spontan; are nevoie de timp, incredere si sinceritate. Chiar si in momentele dificile, relatia poate… Read More

6 luni ago

9 Health Side Effects Of Overconsuming Sugar

1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More

9 luni ago

De ce ne “doare”, de fapt, sufletul

Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More

1 an ago

10 lectii de viata de la un batran de 90 de ani: “Traieste fara regrete”

Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More

1 an ago
Publicitate

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More

2 ani ago

Cum trecem pe langa fericirea noastra: o pilda inteleapta

Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More

2 ani ago