Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

De ce oamenii raspund cu rau la bine – o poveste inteleapta

Odata o fata cu sufletul bun a venit la un intelept. Plangea amarnic. Cand batranul a intrebat-o ce s-a intamplat, fata a povestit …

Cui dintre noi nu i s-a intamplat asta? Faceti bine oamenilor, ajutati-i cat de mult puteti. Dar de multe ori bunatatea noastra este luata in deradere: Te-ai gandit vreodata de ce se intampla asta?

Va invitam sa cititi povestea care contine raspunsul.

Odata o fata cu sufletul bun a venit la un intelept. Plangea amarnic. Cand batranul a intrebat-o ce s-a intamplat, fata a povestit …

„O, om intelept! Pur si simplu nu stiu cum sa traiesc ”, si-a inceput povestea cu o voce tremuranda. -” Toata viata mea am incercat sa tratez oamenii asa cum mi-as dori eu sa fiu tratat. Am fost sincera si nu am facut rau nimanui … Inima mea a fost intotdeauna deschisa tuturor, fara teama ca am lasat alti oameni in ea … Nu am ratat nici cea mai mica ocazie de a face bine cuiva, fara sa astept nimic in schimb.

Chiar daca ar fi trebuit sa sacrific ceva pentru asta. Am fost cu adevarat sincera in gandurile si intentiile mele, dar in schimb am primit doar rautate si insulte. Toata lumea m-a batjocorit. O, ce durere! Oamenii rai mi-au rupt inima si nu am inteles de ce. Si acum sunt obosita … Sunt foarte obosita … Va rog sa-mi spuneti ce sa fac. ”

Inteleptul a ascultat-o ​​cu atentie pe fata si i-a dat urmatoarele sfaturi:

„Ce pot sa spun? Scoate-ti toate hainele si iesi in strada dezbracata”, a spus el.

“Oh nu! Acest lucru este imposibil – inca nu am cazut atat de jos incat sa imi permit si ultima farama de demnitate! Este o gluma! Nu-mi pot imagina decat reactia trecatorilor! Vor arunca cu pietre in mine! Toata lumea va rade de mine. Nu voi suporta un astfel de test ”, a raspuns fata.

Inteleptul s-a ridicat brusc si a pus o oglinda pe masa:

„In mod surprinzator, iti este rusine sa iesi dezbracata in fata oamenilor, dar iti dezgolesti complet sufletul in fata tuturor celor pe care ii intalnesti pe aceasta lume. Uita-te la aceasta usa deschisa. La fel, iti deschizi sufletul. Lasi pe oricine sa intre. Iar sufletul uman este o oglinda in care ne vedem reflectia. Cert este ca sufletele celorlalti oameni sunt pacatosi si rai si se vad reflectate in sufletul tau curat.

Cum crezi ca se simt? Cei mai multi dintre ei nu au nici forta, nici curajul si adesea dorinta de a recunoaste ca esti mult mai bun si mai pur decat ei. Pentru ca ei sa-si spuna adevarul inseamna sa admita ca ar trebui sa se schimbe. Din pacate, aceasta este o sarcina foarte dificila pentru majoritatea … ”

“Ce ar trebuii sa fac? Exclama fata. – Cum pot schimba ceva daca nimic nu depinde de mine?

„Vino cu mine, iti voi arata ceva”, a raspuns inteleptul. – Uita-te la gradina mea frumoasa. La aceste flori magnifice si parfumate. Am udat si am avut grija de ele ani buni. Ca sa fiu sincer, in aceasta perioada nu am vazut niciodata mugurii acestor flori deschisi. Tot ce vad este frumusetea uimitoare a infloririi, aromelor si perfectiunii lor.

Copilul meu, invata de la natura cum sa traiesti. Priveste aceste flori magnifice si fa acelasi lucru – deschide-ti sufletul cu mare atentie, astfel incat nimeni din intreaga lume sa nu-l observe. Deschide-l pentru oameni buni si cuminti. Fugiti de cei care va smulg petalele. O buruiana vede doar buruieni peste tot si nu va aprecia niciodata frumusetea florilor, asa ca niciodata nu incearca sa ajuti oamenii rai. Tot ceea ce vad in sufletul tau curat este reflectia lor. “