Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Din trecut trebuie sa rupem ce a fost frumos si ce ne-a ajutat sa ajungem ceea ce suntem

Sa nu uitam niciodata ce a fost frumos si sa nu ne negam trecutul, oricum ar fi fost el. Amintirile nu se inlocuiesc, ci se hranesc cu altele. Sa pasim mai departe cu optimism, surazand la ceea ce a fost. Nimic nu o sa mai fie la fel… si unde nimic nu a fost, totul poate fi…

Sunt zile care trec nepretuite. Sunt oameni care pleaca fara sa lase nimic in urma. Sunt momente care ne lasa reci. Dar sunt amintiri care ne inalta. Amintiri care ne arata pentru ce traim, care ne conduc spre taramuri de mult uitate, care ne induc o stare de euforie si care ne incurajeaza mai departe.

Amintiri care ne ofera certitudinea ca viata e o tainica speranta. Ne amintim de momentul in care l-am cunoscut pe partenerul nostru, de emotiile primelor intalniri si a primelor declaratii, de zilele pline de haz petrecute cu anumite persoane dragi, de calatoriile si plimbarile in locuri noi si surprinzatoare, de vestile bune care ne-au incantat saptamani intregi,

de mici realizari care ne-au facut sufletul sa vibreze ca niciodata, de clipe minunate si reprezentative din copilaria noastra, de activitati care ne-au ajutat sa ne descoperim unele dintre talente, de persoane care ne-au fost alaturi si poate acum nu mai sunt, de primele noastre examene importante, de perioada din generala,

de anii din liceu cu cele mai nastrusnice intamplari, de primii nostri bani realizati prin eforturi proprii, de primele noastre cumparaturi, de cele mai frumoase carti citite, care intr-un fel sau altul ne-au influentat viata spre bine si de toti anii care au trecut atat cu bune cat si cu rele.

Amintirile sunt cele mai frumoase comori si poate cele mai pretioase din cate exista. Ele ne formeaza trecutul si ne face sa ne simtim mandri indiferent de trecutul nostru. Caci multi dintre noi au un trecut care le trezeste tristete, ranchiuna, regret si suferinta. Multora ne-a lipst ceva: fie o familie, fie dragostea, fie copilaria, fie toate la un loc…

Poate azi aratam diferit. Avem spatiul nostru intim, avem un job convenabil, diverse experiente, am invatat multe lucruri si percepem altfel viitorul. Dar asta nu inseamna ca nu avem probleme sau ca nu exista dureri vechi care ne macina. In spatele unui chip frumos intotdeauna se ascunde o durere.

Chiar daca multi nu vor sa recunoasca, din mandrie, sau pentru ca pur si simplu vor sa uite, in adancul sufletului lor exista rani adanci lasate din trecut si care, poate, nu o sa se cicatrizeze niciodata.

Sunt mii de situatii care ne fac sa aplecam capul cand ne gandim, dar e de ajuns sa privim in oglinda, acum in prezent, pentru a realiza ca nimic nu a fost in zadar.

Indiferent de ce am fost, importanta e izbanda noastra. Poate nu suntem mai buni ca ceilalti care au avut totul de la bun inceput, dar suntem mai curajosi si mai dornici de a trai pentru ca am cunoscut mai multe laturi ale existentei umane. Si ce daca nu am avut totul? Si ce daca trecutul ne trezeste suferinta?

Avem acum si suntem multumiti. Stim sa apreciem si sa pretuim prezentul mai bine ca niciodata. Orizontul ni se pare mai larg si plin de surprize, iar noi suntem pregatiti pentru orice. Intotdeauna se poate si mai rau, dar acum avem puterea sa credem ca se poate mult mai bine.

Oricum ar fi fost, e trecutul nostru si trebuie sa rupem din el ce a fost frumos si tot ce ne-a ajutat sa ajungem aici. Fie ca ne place, fie ca nu, a avut un rol important in dezvoltarea noastra personala.

Sa nu uitam niciodata ce a fost frumos si sa nu ne negam trecutul, oricum ar fi fost el. Amintirile nu se inlocuiesc, ci se hranesc cu altele. Sa pasim mai departe cu optimism, surazand la ceea ce a fost. Nimic nu o sa mai fie la fel… si unde nimic nu a fost, totul poate fi…

Amintirile sunt cele care ne ajuta sa constientizam ceea ce am realizat pana acum. Anii trec nenumarati, dar amintirile se inmultesc din ce in ce mai mult. Uneori e nevoie sa ne intoarcem in trecut pentru a descoperi ca am avansat.

O intalnire cu un vechi prieten drag e mereu placuta. Cand ii rezumi ce ai mai facut in ultimii ani nici macar tie nu iti vine a crede. Daca uitam sa fim multumiti cu noi insine, vechii prieteni pot fi de ajutor. E hranitor pentru suflet sa realizezi ca totusi oamenii nu exista printre noi pentru a ne rani, ci din contra, pentru a ne ridica la suprafata si poate pentru a ne arata drumul cel bun.

Cateodata reinvierea amintirilor ne pune ordine in ganduri si in viata. E mai mult decat satisfacator sa incerci un drum aproape pierdut si sa gasesti la capatul lui lucruri care odata ti-au adus fericire si care si acum continua sa o faca.

Sunt multe lucruri frumoase care sfarsesc inevitabil, dar sunt unele pentru care merita sa crezi neincetat. Si e minunat acest ciclu in care ne invartim si in care nu exista probleme fara solutii. Chiar daca cineva drag din prezent te tradeaza, exista mereu un prieten din trecut care sa-ti mentina increderea in ceilalti. Trebuie doar sa-ti amintesti de el!

Prezentul inseamna fericire, viitorul speranta, iar trecutul incredere si cunoastere. Sa nu uitam niciodata ce a fost frumos si sa nu ne negam trecutul, oricum ar fi fost el. Amintirile nu se inlocuiesc, ci se hranesc cu altele. Sa pasim mai departe cu optimism, surazand la ceea ce a fost. Nimic nu o sa mai fie la fel… si unde nimic nu a fost, totul poate fi…