Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Dupa ce vei citi acest lucru, vei intelege ce este iubirea? Ce este casatoria? Ce este fericirea? Ce este o aventura? Ce este viata

Intr-o zi, Platon l-a intrebat pe Socrate, profesorul si mentorul sau: „Ce este dragostea?”

Socrate a raspuns: „Platon, plimba-te prin campul de grau din apropiere. Fara sa te intorci, mergi inainte si alege cel mai magnific spic de grau pe care il poti gasi. Cu toate acestea, ai voie sa alegi doar unu singur. ”

Platon a urmat instructiunile lui Socrate, increzator ca va gasi cel mai bun spic de grau de pe camp. In scurt timp, insa, s-a intors cu mainile goale. Socrate l-a intrebat: „De ce nu ai ales nimic?”

Platon a raspuns: „Am gasit cel mai magnific spic de grau imediat ce am intrat pe camp, dar din moment ce mi s-a permis doar o singura culegere si nu am putut sa ma intorc inapoi, am crezut ca as putea gasi unul mult mai maiestuos. Am continuat sa caut, dar nu am gasit altul mai bun, asa ca m-am intors fara niciunul ”.

„Si asta este iubirea”, a spus Socrate.

Cateva zile mai tarziu, Platon i-a pus lui Socrate o alta intrebare. „Ce este casatoria”, a intrebat el. Socrate a raspuns: „Mergi in padure si, ca inainte, fara sa te intorci, adu-mi inapoi cel mai bun si mai puternic copac din padure. Din nou, ai voie sa alegi doar unu, asa ca alege cu intelepciune ”.

Platon s-a plimbat prin padure si s-a intors la scurt timp cu un copac. Cu toate acestea, copacul nu era puternic si nici inalt. Socrate l-a intrebat: „Este acesta cel mai bun copac din padure?” Platon a raspuns: „Nu, dar nu am vrut sa ma intorc cu mainile goale ca data trecuta si, desi sunt sigur ca exista copaci mai falnici in padure, mi-a fost teama ca daca nu-l iau voi veni iar cu mainile goale”.

„Si asta este casatoria”, a spus Socrate.

Intr-o o alta zi, Platon a intrebat: „Ce este o aventura?” Socrate a raspuns, in felul sau obisnuit: „Mergi in padure si cauta cea mai frumoasa floare. De data aceasta, ai voie sa cauti oriunde vrei si poti sa-ti refaci pasii daca trebuie. ” Platon a intrat in padure plin de incredere. In scurt timp, gasise cea mai frumoasa si mai colorata floare inflorita din padure si o lua pentru intoarcerea sa. Cand s-a intors, insa, floarea a inceput sa se ofileasca. Cand a sosit, Socrate l-a intrebat: „Aceasta este cea mai frumoasa floare din padure?” Platon a raspuns: „Da, am descoperit cea mai frumoasa dintre flori, dar pe masura ce m-am intors, floarea a inceput sa-si piarda culoarea si frumusetea”.

„Si asta este o aventura”, a spus Socrate.

Acum mai in varsta si mai intelept, Platon l-a intrebat inca o data pe Socrate: „Ce este viata?” Socrate s-a gandit o clipa si i-a spus lui Platon:

„La fel ca inainte, du-te in padure si gaseste cea mai frumoasa floare care exista. Poti merge oriunde si poti alege cate doresti. ” Amintindu-si toate experientele anterioare, Platon a intrat din nou in padure. Dar dupa trei zile si trei nopti, inca nu se intorsese. Socrate, cu un pic de ingrijorare, a iesit in cautarea lui Platon. In scurt timp, Socrate il gasi, intr-o tabara improvizata pe care Platon o infiintase.

El l-a intrebat pe Platon: „Ai gasit cea mai frumoasa dintre flori?” Platon a aratat spre o floare chiar langa locul sau de tabara si a spus: „Aceasta este cea mai frumoasa floare din padure”. Socrate a intrebat: „De ce nu ai cules-o inca?” Platon a raspuns ganditor: „Daca o culegeam, s-ar ofili ca ultimula. Dar chiar daca nu o culeg, se va ofili si va muri mai devreme sau mai tarziu. Deci, in timp ce este in plina inflorire, voi trai langa ea, admirand-o de aici. Cand se va ofili, voi cauta urmatoarea cea mai frumoasa floare. Aceasta este deja a doua floare. ”

Socrate a acceptat acest lucru si a spus: „Acum intelegi esenta vietii”.

Morala:

*Dragostea nu inseamna perfectiune;
* casatoria nu trebuie sa fie o alegere perfecta, ci sa devina una;
* fericirea este o stare de spirit autocastigata de alegerea facuta;
* viata este bucuria de a fi impreuna.