Categories: Curiozitati

Firul rosu, Talismanul care iti aduce protectie

Firul rosu, legat de incheietura mainii, asigura purtatorului protectie impotriva bolii, a esecului si a deochiului.

Un simplu talisman a intrat in lumea moderna din adancurile veacurilor si in fiecare etapa a istoriei oamenii l-au folosit pentru a se proteja pe ei insisi si pe cei dragi de adversitate.

Ce inseamna firul rosu de pe incheietura mainii

Povestea talismanului incepe in Israel. In mintea credinciosilor, firul rosu era un simbol al protectiei fata de raul de zi cu zi si de loviturile soartei, pentru ca el lega mormantul mamei biblice Rachel – intruparea iubirii si a sacrificiului matern.

Oamenii au venit la locul ei de odihna cu fire rosii si le-au incarcat de energie pozitiva, apoi le-au legat la incheieturile rudelor si prietenilor. Firul rosu a devenit un talisman impotriva influentei negative a oamenilor rai.

Slavii au folosit de asemenea un talisman din fir rosu. Stramosii nostrii credeau ca functiile de protectie ale acestuia au fost date de o zeita pagana: ea a sfatuit sa lege un fir rosu pe gardul din fata casei, astfel incat cei care traiesc in ea sa nu fie afectati de boala, saracie si certuri.

Mai tarziu, firul rosu a devenit talismanul individual al fiecarei persoane: a fost legat la incheietura mainii cu noduri stranse menite sa reziste mult timp.

Culoarea rosie, care, in opinia stramosilor nostri, a fost asociata cu puterea datatoare de viata a soarelui, este mai capabila sa combata spiritele intunecate decat orice alta culoare si, in plus, are un efect benefic asupra campului energetic uman.

Cum sa legi un fir rosu la incheietura mainii

Un talisman puternic poate fi facut cu mainile tale. Firul ar trebui sa fie din lana: lana nu numai ca respinge energia negativa, ci are si un efect de vindecare.

Lana contribuie la eliminarea afectarii articulatiilor si la vindecarea pielii, deoarece oamenii au fost mult timp legati cu fir de lana pentru a-si imbunatati sanatatea.

Publicitate

Pentru ca firul rosu sa devina talisman, este necesar sa ii legam mai multe noduri, asa cum au facut stramosii nostri.

Trebuie sa incepi munca din „minutul tacerii”, in care te vei concentra pe emotii pozitive si vei scapa de negativ, deoarece firul isi aminteste sentimentele pe care le ai in procesul de a lucra la el. Numarul de noduri trebuie sa fie impar.

Aminteste-ti ca nici unul dintre ele nu poate fi legat fara scop: toate nodurile ar trebui sa aiba o functie. Nu face prea mult. Numarul optim este de sapte.

In timp ce te concentrezi pe nodul pe care il faci, spune-ti mental in ce scop il legi. Gandeste-te in avans exact ceea ce doresti sa obtii din talisman.

Lasa o distanta intre noduri de cel putin un centimetru, altfel ele vor incepe sa se influenteze si sa slabeasca puterea generala a firului rosu.

Firul terminat este legat la incheietura mainii stangi. Este unul dintre locurile cele mai vulnerabile pentru un impact negativ, iar partea stanga a fost asociata de mult cu fortele negative si celelalte planete si, prin urmare, a fost intotdeauna protejata cu cea mai mare atentie. Amuleta ar trebui sa ti-o lege o persoana apropiata.

Daca o faci singur, nu numai ca poti lipsi firul rosu de functia lui, dar poti si atrage adversitatile in viata ta.

Firele sunt legate in mod traditional in trei noduri, spunand: „Dumnezeu te va proteja, fortele sfinte vor inlatura problemele. Amin.”

Din acest moment, firul trebuie purtat fara a-l scoate.

Daca, dupa o anumita perioada de timp, ai descoperit disparitia firului rosu, inseamna ca este supraincarcat cu energie negativa, ceea ce inseamna ca s-a desprins de tine si ca si-a indeplinit complet functia. E timpul sa faci un nou talisman.

Publicitate

Recent Posts

Ce-si doresc, de fapt, barbatii? 10 dorinte secrete pe care nu le dezvaluie partenerelor. Atentie la nr. 10

Un cuplu solid nu apare spontan; are nevoie de timp, incredere si sinceritate. Chiar si in momentele dificile, relatia poate… Read More

6 luni ago

9 Health Side Effects Of Overconsuming Sugar

1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More

9 luni ago

De ce ne “doare”, de fapt, sufletul

Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More

1 an ago

10 lectii de viata de la un batran de 90 de ani: “Traieste fara regrete”

Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More

1 an ago
Publicitate

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More

2 ani ago

Cum trecem pe langa fericirea noastra: o pilda inteleapta

Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More

2 ani ago