Sunt un fan al oamenilor care impartasesc paine, dragoste, cunostinte. Al celor care isi ajuta colegii, prietenii, chiar si pe cei straini.
Astazi, este foarte dificil sa-l vedem pe celalalt ca pe cineva de incredere, deoarece competitivitatea a intrat in toate sectoarele vietii noastre. Concurenta se extinde de la piata muncii la relatiile interpersonale, daunand interactiunilor umane.
Intr-o societate care hraneste egoism, in care totul este legat de ceea ce sun aparentele, in detrimentul a ceea ce esti, sentimentele sfarsesc prin a fi marginalizate, deoarece acestea nu mai conteaza. Exista un joc de interese in care celalalt devine interesant, deoarece este capabil sa raspunda problemelor materiale care predomina in societate.
Frumusetea a devenit o carte de vizita, puterea de cumparare a devenit o calitate indispensabila, popularitatea sociala si virtuala a devenit sinonim cu succesul.In acest context, ceea ce trebuie sa oferi in ceea ce priveste confortul material conteaza mai mult decat ceea ce trebuie sa oferi in ceea ce priveste adevaratele emotii.
Minciunile convenabile sunt apreciate mai mult decat adevarurile neplacute. Sinele este dominant in felul in care traieste cineva, gelozia fata de celalalt pare sa aiba o relevanta, iar acest lucru sfarseste in relatii daunatoare dintre oameni, facandu-ne din ce in ce mai reci si mai indepartati unul de celalalt, desi parem atat de apropiati.
Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii se tem sa impartaseasca cunostinte, sa impartaseasca ceea ce stiu, sa-si manifeste sentimente, deoarece acesta pot fi folosite in cel mai rau mod posibil de catre ceilalti. Celalalt poate sa dezvaluie secretele noastre. Ne este frica de vulnerabilitate.
Punem mai mult accent pe bani decat pe sentimente si pe adevaratele trairi.
Nu degeaba sunt un fan al oamenilor care impartasesc paine, dragoste, cunoastere, trairi, emotii, epxeriente.
Alte Articole
De ce ne „doare”, de fapt, sufletul
Povestea femeii de 55 de ani care a crezut ca va imbatrani alaturi de tatal copiilor sai: ”Aveam o casnicie fericita. Sotul meu se comporta exemplar, era atent. Intr-o zi…”
Intuitia: Cum sa inveti sa te auzi pe tine insuti