Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Gura de RAI din Romania unde an de an infloresc mii de ghiocei.

Platoul Vartoapelor este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Aici, pe o suprafata de 10 hectare infloresc an de an mii de ghiocei.

Aceasta Dumbrava Minunata se gaseste in judetul Hunedoara

Covorul nesfarsit de ghiocei tine de la inceputul lunii martie si pana in aprilie, la doar 13 km de Sarmisegetuza Regia, in Muntii Orastiei – masivul Sureanu. Punctul de plecare spre poiana este comuna Orastioara de Sus, din parcul natural Gradistea Muncelului.

15 martie- 5 aprilie este perioada in care aceasta minune naturala a Romaniei traieste in toata splendoarea ei.

Se numeste simplu: Platoul Vartoapelor. Nu este un obiectiv turisic, neaprat. Nu doreste, inca, sa fie calcat de picioarele distrugatorilor de frumos. Este un loc cu totul special, nemaivazut, nemaiintalnit.

Este inceputul si sfarsitul, este acel taram descris, parca, de Ispirescu, fiind acela al tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte.

Platoul Vartoapelor este locul unde treci granita intre tinerete si senectute, intre adevar si minciuna, intre dreptate si nedreptate, intre puritate si maculare.

Acela este raiul, cel pe care il intuim, dar nu il pricepem, acela pe care il visam dar nu suntem pregatiti sa-l calcam. 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb si verde, 10 hectare de covor sfant si sublim, ascunse in imensitatea unui loc mirific.

15 martie- 5 aprilie este perioada in care aceasta minune naturala a Romaniei traieste in toata splendoarea ei. Niciunde nu am intalnit asa ceva. Niciunde nu am auzit ca un covor decorat in alb si verde poate sa te imbete in asa hal, incat sa uiti ca maine este maine si ca banii din buzunar iti sunt numarati.

Deosebit fata de tot ceea ce exista in Romania frumoasa este insasi existenta acestui loc. Aici nu exista deosebit. Aici exista Platoul Vartoapelor si gata.

Aici simti ca ai venit pe lume doar ca sa vezi un astfel de loc. Poiana Narciselor de nu stiu unde, rezervatia, inca virgina a Retezatului, vulcanii cu noroi de prin Buzau sunt raritati. Dar acest loc este unic si nu poate rivaliza cu altceva.

Scurt, doar doua saptamani, sau poate trei daca leurda nu se inversuneaza in a ucide ghioceii, acolo poti sa te nasti a doua oara, acolo poti sa zbori unde visezi, acolo aripile ti se desfac si inima ti se deschide.

Recomandam tuturor iubitorilor de frumos sa mearga aolo. Ca intr-un pelerinaj.