Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Horoscop sănătate. Ce alimente să eviți, în funcție de zodie

Fiecare zodie are o constituție unică, iar în funcție de acest lucru se pot identifica predispozițiile unei persoane spre anume afecțiuni și, implicit, alimente ce nu sunt recomandate în acest caz.

Astrologia identifică 4 tipuri de constituții zodiacale de bază: foc, pământ, aer și apă. În funcție de acestea, astrologii și nutriționiștii au ajuns la anumite concluzii privind alimentele pe care fiecare zodie ar trebui să încerce să le evite pe cât posibil sau pe care măcar să nu le consume în exces.

Horoscop sănătate

Horoscop Berbec, Leu și Săgetător

– Focul domnește funcția combustiei sau digestiei interne. De asemenea, focul purifică sistemul de toxine, virusuri, bacterii sau fungi. Zodiile de foc se luptă ușor cu bolile. Constitutia lor tinde, în mod natural, către temperaturi înalte.

Zodiile de foc ar trebui să evite alimentele foarte picante, carnea roșie și lactatele, mai puțin iaurtul. Ar trebui să includă în dieta zilnică mai multe legume verzi, legume rădăcinoase, lămâia și cerealele.

Horoscop Gemenii, Balanța și Vărsător

– Aerul domină sistemul nervos și pe cel circulator, dar și mișcarea și sistemul respirator. Persoanele de acest gen sunt ușor de stimulat, cu minți rapide și extrem de sensibile, care pot fi ușor dezechilibrate și copleșite.

Zodiile de aer e bine să evite alimentele crude, cereale, alimente cu drojdie și zahărul rafinat. Le sunt recomandate legumele ușor gătite, eventual la abur, Gingko, cayenne, usturoi, ghimbir, iaurt, kefir.

Horoscop Rac, Scorpion și Pești

– Apa domină sistemul reproducător, dar și pe cel limfatic, și lichidele organismului. Apa lubrifiază, curăța și racorește organismul. Aceste persoane sunt extrem de sensibile la mediul în care se află, mai ales la fungi, bacterii sau virusuri. Problemele lor de sănătate au, de obicei și o importantă componentă emoțională.

Zodiile de apă e bine să evite alimente uleioase, laptele, dulciurile, alimente cu drojdie, pâine si sare, dar și fasolea și varza.

Horoscop Taur, Fecioară și Capricorn – Pământul domină scheletul și sistemul excretor. Zodiile de pământ au tendința să aibă probleme de greutate, cu glandele sau chiar anumite tumori. Consumul excesiv de mâncare duce la exces de pământ, care se agravează odată cu lipsa exercițiului fizic și cu apariția obiceiurilor sedentare. Sunt mult mai rezistente la răceli trecătoare decât zodiile de foc sau de aer.

Zodiile de pământ trebuie să evite alimentele grele, grase, prăjeli, dar și legumele și fructele crude în exces.