Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Ignora acesti oameni si viata ta se va schimba

Familia este o relație specială, care este foarte directă și cel mai important, eternă. Dorința de a trăi într-o familie ideală este absolut normală, dar ce putem face dacă oamenii din jurul nostru sunt departe de a fi perfecți?

Oamenii toxici

Ce puteți face dacă aveți rude toxice? Să le întoarceți spatele? Sau să faceți compromisuri? Poate că nu ei, ci dvs. îi împiedicați într-o viață fericită?

”Dar este mama mea!” Sau poate tatăl, fratele, fiica, fiul, bunica…”Pentru că este ruda mea!”

Cu aceste motive, practic ne fixăm niște limite interioare, care ne crează tensiuni mentale și ne otrăvesc viața.

Doar pentru că noi nu ne gândim în primul rând la noi înșine atunci când vine vorba de relații sociale.

Editorialul nostru vă dezvăluie cum să recunoașteți tiranii și să controlați astfel de situații neplăcute.

La sfârșitul acestui articol puteți citi o serie de instrucțiuni dezvoltate de psihologi pentru a vă ajuta să comunicați foarte bine cu astfel de oameni!

Pentru a întelege, sau mai exact pentru a determina dacă o persoană este toxică sau nu, analizați următoarele situații:

Caracteristicile așa- numitelor persoane toxice

1. Profita de încrederea dvs.

Acești oameni astăzi vă îmbărbătează, dar a doua zi deja râd în public de dvs. În ochii dvs. se arată ca și cum nu îi sunteți deloc indiferent și ca o persoană care dorește să vă ajute cu sinceritate. Dar în realitate nu-i pasă deloc de viața dvs..

Ascultarea și empatizarea cu dvs. este o tehnică specială de a vă controla, dar numai pentru a ieși în evidență în fața altora care sunt mult mai importanți pentru ei, prin a spune povești interesante și confidențiale despre viața altcuiva.

Cu acești oameni trebuie să fiți foarte atenți la discuții, mai bine să nu intrați în nici o temă mai serioasă, maximum să discutați despre vreme.

Este foarte ușor să vă dați seama de momeala manipulatorului, așa că încercați să fiți mai precaut cu privire la răspunsurile dvs. sau încercați să puneți dvs. întrebările mai repede decât el.

2. Tipul care își vede numai interesul în tot

Aceste rude sunt ușor de recunoscut. Sunt aceia, care dispar pentru jumătate de an, ca și cum i-ar fi înghițit pământul, ca apoi să apară în momentul cel mai neașteptat, în mod firesc doar atunci când au nevoie de noi.

Este indiferent care este ”nevoia” pentru care apar din nou în viața noastră. Fie că este vorba de bani, de ajutor, de sprijin sau de consolare, odată primite, cu siguranță vor dispărea din nou.

Este tipic pentru acești oameni, ca atunci când, rareori, aveți dvs. nevoie de ajutorul lor, să găsească un milion de motive și scuze pentru că nu sunt ”capabili” să vă ajute.

Cu ei nu puteți face altceva decât să limitați la minim comunicarea. Tensiunea interioară care se va acumula în dvs. va duce cu siguranță la frustrare, la scandal sau cel puțin la certuri.

Dacă vă confruntați în mod repetat cu un astfel de comportament, cel mai bun lucru pe care îl puteți face, este să vă țineți departe de astfel de oameni, fiți înțelepți și nu vă împovărați inima cu rănile provocate de acești oameni inutili.

3. Tipul perfect, fără greșeală

Aceste persoane, chiar dacă este evident că au greșit, și se poate dovedi acest lucru și cu martori, ei nu vor recunoaște sub nici o formă că au greșit.

Dimpotrivă! Vă vor sili să credeți că dvs. ați fost cauza greșelii lor.

Folosind această metodă, ei pot manipula cu ușurință pe mulți.

Astfel de oameni sunt extrem de negativi, ei sunt primii pe care trebuie să îi țineți departe de dvs.

În caz contrar, veți fi pus în situații neplăcute.

Dacă una dintre rudele dvs. se aseamănă cu descrierea de mai sus, încercați să o evitați, și nu încercați să reparați relația cu ei.

Susțineți cu tărie opinia dvs., iar dacă aveți vreo îndoială, amintiți-vă întotdeauna că este vorba de manipulare.

4. Tipul care critică mereu

O astfel de persoană crede că este sceptică, dar vede numai greșeala și răul în tot. Ca într-o glumă: ”Cine este vinovat pentru asta?” ”Nora mea!” ”Dar nici nu este acasă.”

”Nu-i nimic, dar hainele ei atârnă acolo.” Bineînțeles că toți facem greșeli. Dar judecata constantă și reproșurile fără rost, coboara serios stima de sine.

Prin intimidarea celorlalți, manipulatorul vrea să se dea drept cel mai important, se pune pe primul loc. Nu puteți trăi liniștiți în astfel de circumstanțe, prin urmare nu puteți face nimic altceva decât să încercați să evitați aceste persoane.

Nu uitați, critica face parte din succescul dvs. Uneori puteți și să greșiți, și nu trebuie să ascundeți asta, pentru că a greși e omenește. Niciodată să nu vă fie rușine să recunoașteți că ați greșit.

Este foarte dificil să selectați atunci când comunicați cu rudele. Uneori nu puteți evita contactul cu aceștia și ocazional trebuie să tolerați comportamentul lor.

Pentru a tolera aceste persoane, merită să acordați puțină atenție recomandării psihologilor:

Cum să vorbiți cu aceste persoane?

Părăsiți-vă zona de confort! Și întotdeauna amintiți-vă că va fi și mai rău!

Analizați-vă temerile. Poate că vă agățați doar de un fir de pai, și se clădește doar pe valori fictive, astfel această relație nu contează cu adevărat pentru dvs. și pur și simplu nu merită.

Exersați empatia, încercați să auziți ceea ce o persoană încearcă să vă transmită.

Întotdeauna țineți cont de spațiul dvs. personal, dvs. și spațiul personal trebuie să fiți pe primul plan.

Spuneți ce aveți de spus foarte clar, dar respectați regulile bunelor maniere. Chiar dacă partenerul dvs. de discuții este grosolan, păstrați distanța și cerneți bine informațiile, acordând atenție respectului și culturii respective.

Îndiferent de sitație, aveți încredere în dvs. și învățați să spuneți ”NU”.

Folosiți cuvinte magice precum: ”Mulțumesc!” ”Poftim” ”Îmi pare rău”

Nu faceți niciodată din țânțar, armăsar!

Aveți răbdare.

Luați întotdeauna decizii finale, dar decideți cu mintea rece și lucidă! Vă puteți aștepta la o mulțime de prostii din cauza emoției! Fiecare decizie trebuie gândită și cântărită la cele mai mici detalii!