Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Intuitia: Cum sa inveti sa te auzi pe tine insuti

Celebrul Stephen King facea cercetari pentru noul sau roman si la un moment dat, era interesat de cati oameni au capacitatea de a prevedea. Si a aflat ca de obicei de la 1 pana la 3% dintre pasageri intarzie la avion sau din anumite motive anuleaza biletele. Dar, in acele cazuri in care avionul s-a prabusit, s-a dovedit mai tarziu ca aceasta cifra a crescut in unele cazuri la 15% si multi pur si simplu nu au aparut pentru imbarcare. Nimeni inca nu stie de ce.

Marele maestru al „groazei” a scris ca pentru el insusi aceasta a fost o revelatie, a gasit in mod repetat astfel de oameni care au scapat in mod miraculos de o moarte teribila si a intrebat de ce nu au urcat in avion. Practic, acesti oameni nu au inteles de ce s-a intamplat asta. Cu putin timp inainte de a pleca spre aeroport, o persoana a inceput sa aiba dureri de cap groaznice, o femeie in varsta si-a sunat nepoata si a implorat-o sa zboare cu urmatorul avion, a treia a avut un vis groaznic, iar a patra a fost lovita de diaree severa si asa mai departe.

Discutie cu sine insusi

Psihologul Ezra Schebalski crede ca organismrlr noastre au propria intuitie unica si adesea avertizeaza despre ce se va intampla. Un alt lucru este ca putini oameni isi asculta corpul. Poate fi o durere brusca sau constrangere in piept, o persoana poate simti lipsa de aer, simte o greutate in picioare, nevoia de a merge la toaleta, etc.

In aceasta nevoie de a produce un fel de activitate se afla raspunsul la intrebare. Oamenii pot face ceva pentru a schimba situatia. Pentru a dezvolta intuitia, puteti folosi practica inconstientului. Puteti inchide ochii si incercati sa folositi alte simturi. Puteti ridica semnale cu ajutorul auzului – fragmente de fraze, in cantecul pasarilor, mergeti „la miros” sau „afara, pentru acea geanta”. Pentru unii le va parea lipsit de sens, dar in acest fel puteti afla raspunsul la intrebarea principala, puteti gasi un indiciu, puteti obtine o idee, puteti vedea un vis profetic.

Fiecare intrebare are deja un raspuns.

Este important nu numai sa primiti semne, ci si sa le explicati corect. Acest lucru va va permite sa interpretati visul, sa gasiti raspunsul corect. De mare importanta este un sentiment vag: „Daca ti se pare ca problema nu este curata, atunci nu ti se pare”. Intuitia este numita „Vocea lui Dumnezeu”, si suna foarte linistit si adesea doar pentru cei care doresc sa o auda.

Practici pentru dezvoltarea intuitiei

Exista o intelepciune binecunoscuta – „pentru a umple un pahar, trebuie mai intai sa turnati apa din el”. Pentru ca intuitia sa functioneze, trebuie sa ajungi la o stare de gol, altfel intelepciunea nu va avea de unde sa curga. Trebuie sa gasiti linistea interioara, sa opriti dialogul intern, sa opriti toate sursele de semnale externe. Poti sa meditezi, sa te plimbi in padure sau pe plaja. Trebuie sa descoperim in noi insine capacitatea de a auzi sunete pe care noi insine cautam sa le inecam.

Cei mai buni dirijori ai „vocii lui Dumnezeu” sau intuitiei sunt copiii mici. Daca ai o intrebare serioasa sau o dilema, cel mai bun pariu este sa-i ceri copilului tau raspunsul. Dar nu „pe frunte”, ci „apropo” sau intr-un mod jucaus. Si ascultati cu atentie. Copiii sunt cei mai puri conducatori de energie in aceasta lume si pot „cabla” raspunsul la orice intrebare.

Intuitia este dezvoltata in special la femei. Ele nu au in mod deosebit incredere in mintea lor, sunt ghidate de sentimente, inima rareori face greseli. Un alt lucru este ca adesea se forteaza sa nu creada, preferand sa aiba incredere in barbati, dar aceasta este o cu totul alta chestiune. Iar natura acestor cunostinte consta in capacitatea lor de a proteja si de a da roade, fara de care nu ar exista viata pe aceasta planeta