Categories: Sfaturi

Învățați-i pe copii să rezolve doar trei sarcini de viață.

Mulți părinți merg pe ideea egalității cu copiii lor. Consider că această idee este periculoasă pentru viața și pentru psihicul copiilor. Deoarece egalitatea reală vine împreună cu egalitatea de șanse oferite de propria lor muncă. Și dacă copilul tău nu-și dă seama de acest lucru, e condamnat la constrângeri sociale constante.

Scopul educației este de a instrui o persoană pentru a rezolva trei probleme.

cum să vă reglementați emoțiile și nevoile în mod independent, nu cu ajutorul celorlalți oameni,

cum să vă asigurați singuri pe voi înșivă și nevoile voastre și nu cu ajutorul altor oameni,

cum să vă realizați singuri în societate și nu cu ajutorul altor oameni

Restul sunt lucruri care nu pot înlocui aceste trei sarcini, pentru că dacă ați născut un copil, sunteți responsabili pentru a afla cum să rezolvați aceste trei probleme.

Doar faptul că inegalitatea este capabilă să motiveze dezvoltarea abilităților. Atâta timp cât copilul tau crede că este egal cu tine, el nu are nevoie să-și miște fundul pentru a învăța cum să rezolve aceste trei sarcini.

Părinții nu sunt egali cu copiii până când copiii nu-si rezolvă singuri aceste trei sarcini. Și chiar și după aceea, inegalitatea persistă dacă părinții continuă să crească și să se dezvolte.

Lipsa de respect pentru experiența și înțelepciunea unei persoane care are capacități mai mari decât tine, abilități și calificări – este prima cauză a unui șir de de probleme pe drumul copilului.

Ideea egalității corupe și instigă iluzii în mintea copiilor, că ei au aceleași puteri ca și părinții, fără a avea aceleași motive pentru ei. Aceasta este o prostie.

Publicitate

La 21 de ani, copilul tau ar trebui să învețe câteva reguli simple:

1. Nimeni nu îi datorează nimic.

2. Regulile sunt stabilite de cel care plătește.

3. Unicitatea și geniul reprezintă baza pentru dezvoltarea ChSV (auto-importanță, mândrie), în realitate aceste calități nu au nici o greutate.

4. O persoană are o pondere reală prin capacitatea sa de a construi interacțiuni sociale și de a-și vinde produsele și serviciile. Acestea sunt abilități care aduc rezultate reale sub forma libertății financiare și independența față de alte persoane.

5. Încercările de a comunica pe picior de egalitate cu cei care plătesc nu sunt constructive. Doriți să vă stabiliți propriile reguli – plătiți.

6. Pentru ca ceilalți să meriti. Autoritatea nu cade din cer.

7. Dezvoltarea este cea mai rapidă metoda de a ajunge sus. Condițiile ideale duc la degradare, nu la dezvoltare, iar dacă vrea să devină rapid un magician al propriei sale realități, el trebuie să accepte condițiile jocului așa cum sunt acum, cu toate limitările și problemele.

Această căutare este calea cea mai scurtă spre succes, prosperitate și libertate completă.

Publicitate

Recent Posts

Ce-si doresc, de fapt, barbatii? 10 dorinte secrete pe care nu le dezvaluie partenerelor. Atentie la nr. 10

Un cuplu solid nu apare spontan; are nevoie de timp, incredere si sinceritate. Chiar si in momentele dificile, relatia poate… Read More

6 luni ago

9 Health Side Effects Of Overconsuming Sugar

1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More

9 luni ago

De ce ne “doare”, de fapt, sufletul

Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More

1 an ago

10 lectii de viata de la un batran de 90 de ani: “Traieste fara regrete”

Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More

1 an ago
Publicitate

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More

2 ani ago

Cum trecem pe langa fericirea noastra: o pilda inteleapta

Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More

2 ani ago