Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Lecții de la Buddha – Învățăturile celui mai mare mentor spiritual

În învățătura sa nu există nimic care să contrazică elementele de bază ale armoniei interioare ale oricărui alt curent, religios sau filosofic.

Aceste lecții sunt universale și veșnice, iar cunoașterea lor este interesantă pentru minte și utilă sufletului:

1. PORNIREA ÎNCEATĂ ESTE NORMALĂ

Ulciorul este umplut treptat, picătură cu picătură. Fiecare maestru a fost odată amator. Dacă sunteți coerenți și răbdători, veți reuși. Nimeni nu poate reuși într-o singură noapte: succesul vine la cei care sunt gata să înceapă treptat și să muncească din greu până când se umple ulciorul.

2. GÂNDURILE SUNT MATERIALE

Conștiința noastră este totul. Dacă o persoană vorbește sau acționează cu gânduri rele, este rănit. Dacă o persoană vorbește sau acționează cu intenții pure, fericirea urmează.

Pentru a trăi în mod corespunzător, trebuie să vă umpleți creierul cu gânduri corecte. Gândirea corectă vă va oferi tot ceea ce doriți; gândirea greșită este rea, vă va distruge în cele din urmă.

3. IARTĂ

Când îi eliberezi pe cei care sunt închiși într-o închisoare de neiertat, te eliberezi pe tine din această închisoare. Nu poți suprima pe nimeni fără să te suprimi pe tine. Învață să ierți. Învață să ierți rapid.

4. ACȚIUNILE TALE CONTEAZĂ

Pentru a dezvolta, trebuie să acționezi; pentru a te dezvolta rapid, trebuie să acționați în fiecare zi. Proverbul spune: “Dumnezeu dă fiecărei păsări un vierme, dar nu i-l aruncă în cuib.”

5. ÎNCEARCĂ SĂ ÎNȚELEGI

Am oprit lupta pentru adevăr, am început să luptăm numai pentru noi înșine. Încercați mai întâi să îi înțelegeți pe cei din jur, și numai atunci veți putea să vă înțelegeți pe voi. Concentrați-vă mai mult pe a fi fericiți, decât să aveți dreptate.

6. TRĂIȚI ÎN ARMONIE

Armonia vine din interior. Nu privi afară ce nu poate fi decât în ​​inima ta. Adevărul este că armonia poate fi găsită numai în tine. Armonia nu este un loc de muncă nou, nu este o mașină nouă sau o căsnicie nouă; Armonia este o pace în suflet și începe cu tine.

7. FII RECUNOSCĂTOR

Există întotdeauna ceva pentru care să mulțumești, nu fi atât de pesimist! Bucură-te, în primul rând, că exiști!