Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Legenda fluturelui albastru- O parabola inteleapta despre viata

Exista o legenda estica despre un barbat care si-a pierdut sotia, ramas cu doua fiice mici in brate. Fetele erau foarte curioase, inteligente si mereu dornice sa invete ceva nou. Si-au surprins constant tatal cu intrebarile lor. Uneori isi impartasea intelepciunea cu ele, dar alteori ii era greu sa gaseasca raspunsul potrivit pentru ele.

Vazand nelinistea fetelor, tatal a decis sa le trimita in vacanta la inteleptul care locuia in varful dealului. Inteleptul putea raspunde fara ezitare la orice intrebare a surorilor mici. Si pentru a aprecia profunzimea intelepciunii sale, copiii au decis sa aranjeze o capcana vicleana pentru el.

Intr-o noapte, fetele au venit cu un plan ingenios: sa punem inteleptului o intrebare la care nu va avea un raspuns.

– Ce sa il intrebam ca sa nu poata raspunde? A intrebat sora cea mica.

– Stai aici, acum iti arat, – a raspuns sora cea mare. A intrat in padure si s-a intors o ora mai tarziu tinandu-si sortul rostogolit intr-o punga. Era ceva ascuns in ea.

– Ce e inauntru? A intrebat sora mai mica.

Fata mai mare si-a pus mana in sort si a scos un fluture albastru frumos.

– Ce frumos! Ce ai de gand sa faci cu el?

„Ea ne va ajuta sa ne indeplinim planul. Vom merge la intelept, iar acest fluture va fi ascuns in mana mea. Il voi intreba daca acest fluture este inca in viata. Daca spune ca este in viata, imi voi inclesta pumnul si il voi ucide. Daca el spune ca este moarta, o voi elibera. Deci, raspunsul lui va fi gresit oricum.

Fetele s-au dus sa-l caute pe intelept.

– Oh, bunule intelept, – a inceput sora mai mare, – ne puteti spune daca fluturele din mana mea este inca viu?

La care inteleptul a raspuns cu un zambet prietenos: „Depinde de tine, el este in mainile tale”.

Prezentul si viitorul nostru depind doar de noi. Cand ceva nu merge bine in viata noastra, nu ar trebui sa dam vina pe altcineva. Daca pierdem sau gasim ceva, noi insine suntem responsabili pentru asta.

Fluturele albastru este viata noastra. Si noi insine decidem ce sa facem cu ea.