Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Legenda Regelui Solomon – Pilda inteleapta in care se regaseste toata intelepciunea lumii

Cand regele Solomon a coborit de pe munte, dupa rasarit, cei adunati la poalele sale au spus:

– Esti o sursa de inspiratie pentru noi. Cuvintele tale transforma inimi si intelepciunea ta lumineaza mintea. Vrem sa te ascultam. Spune-ne: cine suntem noi?”

El a zambit si a spus:

– Sunteti lumina lumii, stelele, templul adevarului. In fiecare dintre voi este Universul. Patrundeti cu mintea inimile voastre, intrebati-va inima, ascultati prin dragostea voastra. Binecuvantati sunt cei care cunosc limba lui Dumnezeu.

– Care este sensul vietii?

– Viata este calea, scopul si rasplata. Viata este un dans de iubire. Misiunea voastra este sa infloriti. A fi este un mare dar pentru lume. Viata voastra este povestea universului. Si, prin urmare, viata este mai frumoasa decat toate teoriile.

Apreciati viata ca o sarbatoare, pentru ca viata este valoroasa in sine. Viata consta in prezent si a intelege prezentul inseamna a trai in prezent.

– De ce ne urmaresc necazurile?

– Ce semeni, aceea culegi. Nefericirea este alegerea voastra. Saracia este o creatie umana si amaraciunea este rodul ignorantei. Vina, pierderea puterii si poftele imprastie fericirea. Treziti-va, caci cersetorul este cel care nu-si da seama.

Dar cei care nu au gasit Imparatia lui Dumnezeu in interior sunt fara adapost. Saracul este cel care pierde vremea. Nu transformati viata in stagnare. Nu lasati multimea sa va ruineze sufletul. Da, bogatia nu va fi blestemul vostru.

– Cum sa depasim necazurile?

– Nu va judecati, caci sunteti divini. Nu comparati sau separati. Multumiti pentru tot. Bucurati-va, pentru ca bucuria face minuni. Iubiti-va, pentru ca toti cei ce iubesc se iubesc si pe sine.

Binecuvanteaza necazul, pentru ca cei curajosi gasesc calea de iesire. Rugati-va cu bucurie si necazul va va ocoli. Rugati-va, dar nu negociati cu Dumnezeu. Si aflati ca preaslavirea este cea mai buna rugaciune, iar fericirea este cea mai buna mancare pentru suflet.

– Care este calea spre fericire?

– Cei ce iubesc cu fericire, multumesc cu fericire. Gasesc pacea in fericire. Fericiti cei ce au gasit paradisul in ei insisi. Fericiti sunt cei care daruiesc cu bucurie si primesc daruri cu bucurie.

Fericiti cei ce cauta luminarea. Fericiti sunt cei care asculta vocea lui Dumnezeu. Fericiti sunt cei ce-si indeplinesc menirea. Cei care au gustat contemplarea lui Dumnezeu sunt fericiti. Fericiti sa fie in armonie.

Fericire care curge precum un rau. Fericire gata sa accepte fericirea. Fericiti cei intelepti. Cei realizati prin forte proprii. Cei ce binecuvanteaza viata. Creatorii de fericire. Cei liberi, cei care iarta.

– Care este secretul abundentei?

– Viata ta este cea mai mare bijuterie din vistieria lui Dumnezeu. Si Dumnezeu este bijuteria inimii omului. Bogatia din tine este inepuizabila, iar abundenta din jurul tau este nelimitata. Lumea este suficient de bogata pentru ca toti sa devina bogati. Prin urmare, cu cat dati mai mult, cu atat veti obtine mai mult.

Fericirea este la usa. Deschide pentru abundenta. Si transforma totul in aurul vietii. Fericiti sunt cei care gasesc comorile in sine.

– Cum sa traim in lumina?

– Bea din orice moment al vietii, pentru ca viata netraita naste tristete. Si aflati ce este inauntru, apoi ce este in afara. Intunericul lumii se naste din intunericul inimii.

Fericirea este rasaritul soarelui. Contemplarea este dizolvarea in lumina. Iluminarea este stralucirea a o mie de sori. Fericiti sunt cei insetati de lumina.

– Cum sa gasim armonie?

– Traiti usor. Nu faceti rau nimanui. Nu fiti gelosi. Lasati indoielile deoparte, nu le dati putere. Devotati-va viata frumosului. Creati de dragul creativitatii, si nu de dragul recunoasterii. Tratati-va vecinii cu respect..

Transformati trecutul, uitandu-l. Aduceti lucruri noi in lume. Umpleti-va corpul cu dragoste. Deveniti energia iubirii, pentru ca iubirea inspira totul. Unde este iubire, este Dumnezeu.

– Cum sa ajungem la perfectiunea vietii?

– Fericirea ii transforma pe multi. Cei nefericiti raman sclavi, pentru ca fericirea iubeste libertatea.

Cu adevarat, bucuria este acolo unde exista libertate. Intelegeti arta fericirii. Deschideti-va lumii si lumea vi se va deschide.

Si, privind la toti cu dragoste, el a adaugat:

– Dar tacerea va dezvalui mult mai mult pentru voi. Fiti voi insiva! Traiti in armonie!