Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

„Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi”: Citesti intr-un minut si tii minte toata viata

Se spune ca in vremuri indepartate, doi ingeri calatoreau pe pamant sub chip de oameni. Intr-o seara s-au decis sa ciocane la poarta unor oameni bogati. Doreau sa ceara gazduire peste noapte…

Cei care locuiau in casa au fost insa nepoliticosi si rai si nu le-au permis ingerilor sa se odihneasca in camera de oaspeti a casei. I-au trimis in schimb sa doarma intr-un loc rece si murdar din pivnita casei.

Pe cand isi pregateau culcusul pe podeaua tare, ingerul mai batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o. “De ce faci asta?” l-a intrebat ingerul mai tanar pe insotitorul sau. “Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par…”, i-a raspuns ingerul mai batran.

Noaptea urmatoare, cei doi calatori au gasit adapost la o familie foarte saracuta, insa foarte primitoare: un fermier si sotia lui. Dupa ce au impartit cu musafirii putina mancare pe care o aveau, cei doi soti le-au oferit drumetilor patul lor ca sa poata dormi si sa se odihneasca bine.

Dimineata urmatoare, cand soarele a fost sus pe cer, Ingerii i-au gasit pe fermier si pe sotia sa in lacrimi. Singura lor vaca, al carei lapte era singura lor sursa de venit, era intinsa in mijlocul campului.

Ingerul mai tanar s-a suparat si l-a intrebat pe ingerul mai batran: “Cum de ai permis sa se intample asa ceva? Prima familie avea tot ce isi putea dori si cu toate acestea i-ai ajutat tot pe ei”, l-a acuzat ingerul.

“Cea de-a doua familie avea putin, insa era dispusa sa impartaseasca totul, iar tu ai lasat ca vaca lor sa nu mai fie.”

“Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par…”, a raspuns ingerul mai batran. “Cand stateam in pivnita casei frumoase, am observat ca in gaura din perete era ascunsa o comoara.

Dar fiindca stapanii casei erau lacomi si nu doreau sa impartaseasca din bogatia lor cu nimeni, am astupat gaura din perete astfel incat sa nu mai gaseasca niciodata comoara.

“Apoi, noaptea trecuta, in timp ce noi dormeam in patul fermierului, Ingerul de Dincolo a venit sa-i ia sotia. I-am dat vaca in schimb.”

Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi. Si chiar daca uneori nu intelegem ceea ce ni se intampla si lucrurile nu ies asa cum am vrea sau ne-am astepta noi, nu trebuie sa ne pierdem credinta.

Dintr-o perspectiva a universului mult mai complexa si mai profunda decat o poate cuprinde mintea noastra umana, totul este inspre binele nostru.

Poate ca nu vom intelege pe moment “de ce”, insa raspunsul ni se va revela peste ceva timp.

Intelepciunea universului este dincolo de intelegerea si puterea noastra de perceptie.