Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Modul corect in care se curata masina de spalat. Nu mai ai nevoie de solutii anti – calcar

Daca veti curata masina de spalat o data pe luna, veti mentine un aer proaspat in interior, dar veti avea si haine cu miros mai frumos.

Masinile de spalat cu incarcatura frontala sunt eficiente din punct de vedere energetic si folosesc mai putin detergent decat cele cu incarcare superioara, dar uneori au tendinta de a pastra mucegaiul si mirosurile neplacute.

Poate părea un paradox faptul că un aparat conceput să spele, să asigure curățenia poate ajunge să miroasă urât și să fie nevoie să fie, la rândul lui, spălat.

Acest lucru este însă normal, pentru că într-o mașină de spălat rufe, în special în una cu încărcare frontală, cum sunt cele mai multe de pe piață, se formează în timp mucegai, din cauza umezelii rămase.

La fel, rămân urme de detergent și, dacă acestea nu sunt curățate, mașina capătă un miros neplăcut, la fel și rufele pe care le spălăm în ea.

De aceea, mașina de spălat rufe trebuie să fie spălată si curatata.

Specialistii va prezinta o metoda de curatare simpla, rapida si eco-friendly, cu produse pe care le aveti in mod uzual in casa.

De ce aveti nevoie:

2 cani de otet de 70%

1/4 cana de bicarbonat

1/4 cana apa

Burete pentru vase

Pasul 1:

Amestecati bicarbonatul si apa intr-un castron mic si adaugati doua linguri de otet. Aceasta solutie va fi „detergentul” pentru curatarea masinii de spalat. Se toarna, separat, otetul intr-un vas.

Pasul 2: Adaugati amestecul de bicarbonat de sodiu in recipientul de detergent al masinii de spalat si turnati otetul in cuva.

Pasul 3: Porniti masina de spalat la temperatura maxima, de regula programul pentru lenjerii si prosoape si o lasati sa-si faca treaba pana la capat.

Pasul 4: Dupa ce ciclul de spalare s-a incheiat, curatati cu un burete de bucatarie uzual usa, garniturile din cauciuc si cuva.

Nu uitati de sertarul pentru detergent! In final clatiti bine cu apa.

Daca urmati procedura o data pe luna, masina de spalat nu va avea nevoie de alte solutii pentru curatare, adesea scumpe si prea putin eficiente.

Curățarea garniturii de cauciuc a mașinii de spălat

După ce ai curățat cuva mașinii, trebuie să speli și garnitura de cauciuc care asigură etanșeizarea ușii.

Aici se depun mult mai ușor urme de mucegai și mizerie, prin urmare trebuie mai multă atenție când o cureți.

Poți folosi aceeași soluție preparată în casă, din oțet, apă și bicarbonat de sodiu. Îmbibă cu această soluție un mic burete abraziv și curăță cu grijă garnitura de cauciuc.