Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Nu neglija radacinile celei mai frumoase flori: Stima de sine

Nu mai planta flori in gradinile celor care nu au de gand sa le ude

Daca acorzi o multime de atentie si afectiune cuiva si ei nu iti raspund in acelasi fel este timpul sa nu mai investesti efort si energie.

Fiecare dintre noi planteaza flori in gradinile altor oameni. Facem asta pentru ca vrem. La urma urmei, aceasta stimuleaza relatiile si creeaza legaturi semnificative cu oameni care credem ca sunt importanti pentru noi.

Cu toate acestea, uneori facem alegeri proaste cu privire la gradinile in care plantam semintele noastre de bunatate, dedicare, afectiune, timp si energie.

Am gresit pentru ca actiunile noastre nu sunt recunoscute. Exista oameni care sunt obisnuiti sa atraga atentia, dar care uita ca o relatie este legata de impartasire si de reciprocitate. Mai presus de toate, este vorba despre o maturitate psihologica si emotionala in care ambele parti castiga si nimeni nu pierde.

Nu este intotdeauna usor sa construim relatii puternice si bogate cu cei din jurul nostru. Sunt aceia care ne dau gres, care ne neglijeaza si sunt si cei care uneori ne lasa in mod deliberat deoparte.

Indiferent cum stau lucrurile, este ceva ce nu ar trebui sa-l uitam: a avea grija pentru altii si a incerca intotdeauna sa dam tot ce e mai bun nu este un lucru rau. Dimpotriva: este un semn al nobilimii.

Cu toate acestea, este important sa nu neglijezi radacinile celei mai frumoase flori: stima ta de sine.
Poate ar trebui sa te gandesti la asta.

De unde stiu in ce oameni merita sa investesc timp si afectiune?

Din pacate, nu exista o formula magica care sa ne spuna cine nu ne va dezamagi. Nu exista nici o modalitate de a sti cine ne va fi mereu aproape, va avea integritate sau cine va fi intotdeauna la indemana pentru a ne sprijini sa crestem ca persoana.

Relatiile, fie ele romantice sau nu, se schimba in timp. Ele devin puternice prin momentele care testeaza legatura.

In acele momente cand, aproape fara sa ne dam seama, descoperim cine este persoana respectiva si cine nu este.

Cu toate acestea, exista inca unele indicii care ne pot ajuta sa raspundem la aceasta intrebare.

Coerenta emotionala

Coerenta emotionala se refera la echilibrul psihologic prin care le garantam altora ca vom actiona intotdeauna si vom reactiona cu consecventa.

Toti am cunoscut oameni care se comporta nebuneste. Acest lucru ne face incomozi. Sunt zile cand sunt prietenosi si accesibili si alte momente cand reactioneaza cu o anumita raceala si ostilitate.

Fii foarte prudent si intuitiv atunci cand e vorba de stabilirea unor relatii sau prietenii cu oameni incoerenti emotional.

Acesti oameni pot prezenta urcusuri si coborasuri bruste. In unele zile, ei par sa aiba nevoie de noi foarte mult, iar in alte zile, ei pot uita complet despre noi.

Angajament

Angajamentul este un interes continuu in care atentia nu este pierduta sau rupta. Astfel, o legatura semnificativa este mentinuta in timp.

Acest aspect poate fi reflectat in mai multe moduri:

– Cand avem nevoie de ajutor sau sprijin si putem conta pe acei oameni speciali.

– Angajamentul este demonstrat si prin capacitatea de a-ti imagina un viitor comun si de a face planuri impreuna.

– La fel, trebuie sa doriti amandoi aceleasi lucruri. Daca atingi vreodata un moment in care esti singura care lucreaza zi de zi pentru acele vise sau obiective, angajamentul nu este autentic.

Satisfacerea nevoilor de baza

Toti avem nevoi de baza. Este important sa recunosti acest lucru. In caz contrar, vei face greseala de a investi mereu in ceilalti si de a uita ca si tu meriti si ai nevoie de ingrijire, atentie si recunoastere.

Iata cateva dintre nevoile de baza care ar trebui sa fie prevazute in relatiile noastre de zi cu zi:

– Afectiune

– Sustinere

– Incredere reciproca

– Sa fii tratat cu respect

– Sa simti ca esti apreciat si important

– Sa fii sigur ca ti se spune intotdeauna adevarul

– Companie

– Impartasirea momentelor pozitive si de imbunatatire

Abilitatea de a repara, rezolva si ierta

Noi toti facem greseli. Cu toate acestea, toti meritam iertarea persoanelor care conteaza pentru noi pentru a imbunatati si a construi relatii mai puternice.

– Cu toate acestea, exista oameni care adesea iau o atitudine “totul sau nimic”. Aceasta inseamna ca ei raspund cu duritate si nu permit indoieli, slabiciuni sau mici greseli.

– Nu numai atat, dar exista si oameni care nu pot ajunge vreodata la un acord si care nu sunt capabili sa dialogheze.

Ei nu pot purta o conversatie si sa-si clarifice gandurile, indoielile sau erorile. Prin urmare, ei nu pot ajunge la o solutie pentru problemele cu care ne confruntam adesea in viata de zi cu zi.

Acest tip de personalitate nu este in masura sa reconstruiasca, sa reactiveze sau sa recunoasca eroarea sau sa faca ceea ce este necesar pentru a repara ceea ce s-a intamplat. Este fara indoiala un profil dificil care ne va face mai trist decat fericit.

In concluzie, daca te gandesti la fiecare dintre aceste aspecte ale unei relatii sau ale unei prietenii, vei vedea ca exista intotdeauna indicii mici despre acei oameni in care merita sa investesti, sa plantezi seminte si sa-ti sporesti sperantele.

In caz contrar, exista gradini in care este mai bine sa nu te aventurezi.