Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

O femeie care iubește – iartă. Dar o femeie care prea mult iartă – încetează să iubească

Nu pleacă o femeie cu prima ocazie, dacă iubește. Nu lasă, dacă simte ceva pentru omul de alături. Nu fuge pe ușa din spate, dacă vrea să construiască. Chiar și atunci când el greștește. Chiar și atunci când el e indiferent.

Atunci femeia iartă și caută să schimbe lucrurile. Să-l provoace la acțiune. Așa o dată, de două ori. Dar niciodată nu o face la infinit. Pentru că vine ziua în care ea încetează să pună suflet, se dezamăgește și tot ce-și dorește e propria libertate.

Atunci el nu o recunoaște, doar s-a deprins să o vadă luptând pentru doi. El poate reproșa, dar nimic nu mai întorci. Pentru că într-o zi ea încetează să iubească.

O femeie care iubește insistă mereu ca lucrurile să se miște din loc. Ea va lupta pentru dragostea lor, pentru că îi va fi imposibil să lase pur și simplu un om drag. Va avea cerititudinea că încă nimic nu este pierdut. Va cere de la el. Iar când el va greși, va ierta. Va crede că e o deviere de moment. O clipă de neatenție. Va ierta, dorind să vadă din partea lui un regret. O schimbare. Va ierta și a doua oară, când el va rămâne la fel de indiferent.

Va ierta și a treia oară, când el va lua asta drept deprindere. Dar într-o zi ea se va opri și va înțelege că nu e o problecă cu dragosta ei, dar cu indiferența lui. Atunci va înceta să iubească. Atunci va pleca.

Nu poți ierta la nesfârșit, chiar și dacă lipsa iertării va aduce sfârșitul. Uneori așa e mai bine. Atunci când nu vezi nici un răspuns din partea celuilalt, când eforturile tale se pierd în reproșurile lui, nefondate și fără rost, când plângi în fiecare zi pentru că nu știi cum să mai faci posibilă o relație, atunci te oprești. Îți spui că ai mertat mai mult.

Că nu mai poți face nimic. Și după pleci, pentru că nu te mai leagă nimic de omul care te-a dezamăgit de atâtea ori. Pentru că în dragoste nu există vreau, dar nu pot. Nici iubesc, dar nu fac. În dragoste fie ești prezent, fie nu ești în nici un fel.

O femeie care iubește – iartă. Dar o femeie care prea mult iartă – încetează să iubească. – citat cu autor aninim.