Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

O lectie frumoasa de iubire! Sunt de nedespărţit după 64 de ani de căsnicie fericită. Kirk Douglas şi Anne Buydens

Kirk Douglas este un nume cu care suntem toţi familiarizaţi. Mulţi dintre noi (care avem o anumită vârstă) am crescut urmărind filmele sale.

Cariera lui se întinde pe o perioadă de zeci de ani, iar talentul său a cunoscut mai multe etape, de la producător, regizor şi autor cu zeci de nuvele şi memorii personale.

În 1988 Kirk a primit cea mai înaltă distincţie civilă americană: medalia libertăţii (The Medal of Freedom) pentru eforturile sale umanitare ca ambasador neoficial al SUA în întreaga lume, în 1996 a primit Premiul Onorific Oscar „pentru 50 de ani ca forţă creatoare şi morală în comunitatea cinematografică”, iar la vârsta de 101 de ani, el are şi altceva pentru care trebuie să fie recunoscător – dragostea unei femei extraordinare.

Kirk Douglas şi soţia sa, Anne Buydens, s-au căsătorit în urmă cu 64 de ani şi au avut împreună doi fii, pe Eric Douglas şi Peter Douglas. Au trecut prin multe împreună şi chiar şi în ziua de azi sunt inseparabili.

“Pur şi simplu m-am îndrăgostit de o fată, iar acum, după atât timp, încă o iubesc! “, spune Kirk, care a cunoscut-o pe nemţoaica Anne Buydens în 1952 la Paris, acolo unde ea era asistentă pe platourile de filmare, iar el tocmai filma pentru pelicula intitulată „Act of Love”.

Au avut doi fii împreună, dar, din păcate, unul dintre aceştia a murit în 2004.

Cei doi pot fi văzuţi în scaune cu rotile, unul lângă altul, fiind împinşi de îngrijitorii lor, în timp ce se bucură de o zi însorită în Los Angeles.

Cuplul a fost implicat în numeroase activităţi filantropice şi de voluntariat, călătorind în peste 40 de ţări pe cheltuială proprie pentru a acţiona ca ambasadori ai bunăvoinţei, din partea Departamentului de Stat al SUA, vorbind publicului despre cum funcţionează democraţia şi ce înseamnă libertatea.

După ce a suferit un accident vascular cerebral în 1996, Kirk a povestit despre experienţa sa în cartea „My Stroke of Luck” pentru a-i ajuta pe alţii care traversează episoade asemănătoare.

El chiar scrie din când în când pe bloguri şi este considerat a fi cel mai în etate blogger celebru din lume.

Într-un interviu acordat jurnalistei britanice Lorraine Kelly, fiul lui Kirk, Michael Douglas, a spus că tatăl său se preocupă intens de el însuşi: „Încă are un antrenor personal. Încă face sport cu un antrenor la 101 ani.”

„Îmi amintesc când tata avea 90 de ani şi făcea sport cu un antrenor cu care lucrase mai bine de 30-40 de ani, Mike Abrams”.

„M-am dus să-l văd pe tata într-o zi, avea 90 de ani şi nu se simţea aşa de bine. L-am întrebat: „Ce s-a întâmplat, tată? Nu arăţi bine”.

El mi-a răspuns, „Mike a murit.” Eu i-am zis, „Tată, îmi pare atât de rău că Mike a murit! Câţi ani avea Mike, tată?” Răspunsul lui a venit ca o lovitură în moalele capului: „94!”

Kirk şi Anne sunt rareori văzuţi unul fără celălalt şi se spune că planifică deja o petrecere de pomină pentru cea de-a 102-a aniversare a lui Kirk, care va avea loc în luna decembrie a acestui an.

Este pur şi simplu minunat să vezi că un cuplu celebru a trecut testul timpului şi că arată atât de fericiţi după toţi aceşti ani.

Vă rugăm să distribuiţi cu prietenii şi familia povestea minunată a unei iubiri nemuritoare.