Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

O persoană trebuie să fie inteligentă

Multi oameni cred ca: o persoana inteligenta este cea care citeste foarte mult, are o educatie buna (si chiar mai mult una umanitara), a calatorit mult, cunoaste mai multe limbi.

Si totusi, este posibil sa avem toate aceste lucruri si sa nu fim inteligenti asa cum este posibil sa nu avem o mare parte dintre aceste lucruri si sa fim o persoana inteligenta.

Atunci apare intrebarea, pai cum vine asta?

Inteligenta nu inseamna numai cunoastere, inseamna capacitatea de a intelege oamenii de langa noi.

Aceasta inteligenta se poate manifesta in mii de feluri: in abilitatea de a argumenta cu respect ceea ce spunem, in modul de a ne comporta la masa, in abilitatea de a-i ajuta pe ceilalti intr-un mod mai neobisnuit, in felul in care avem grija de natura, in modul in care tratam animalele – si altele!).

Stim cu totii ca inainte oamenii simpli de la tara erau cu adevarat inteligenti. Ei au pastrat o curatenie uimitoare in casele lor, stiau sa aprecieze cantecele bune, stiau sa vorbeasca frumos despre stramosi, isi pastrau cu sfintenie traditiile, isi respectau parintii si batranii, au trait intr-un mod ordonat, au fost ospitalieri si amabili, au simtit atat durerea cat si bucuria celorlalti.

Inteligenta este capacitatea de a intelege, de a percepe, este o atitudine toleranta fata de natura si fata de oameni.

Poate este timpul ca toti sa devenim inteligenti!

DS Likhachev, “Scrisori despre bine și frumos”.