Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Oamenii sensibili sunt deosebiti. Motivele pentru care avem nevoie de ei in viata noastra

Sensibilitatea este o caracteristica deosebita pe care o poate avea o persoana, mai ales intr-o lume in care compasiunea nu mai reprezinta o prioritate.

De foarte multe ori, cei sensibili sunt ridiculizati si tachinati pentru ca afiseaza comportamente sinonime cu lipsa de incredere sau slabiciunea.

Desi se confrunta cu unele dificultati precum vorbitul in public, socializarea sau alte lucruri care presupun interactiunea cu alti oameni, asta nu inseamna ca persoanele cu o sensibilitate ridicata nu pot face si alte lucruri.

Trebuie doar sa depuna mai mult efort decat ceilalti. Ei se fac remarcati in domenii ca psihologia, arta sau educatia.

Iata motivele pentru care oamenii sensibili sunt speciali!

1. Sunt capabili sa observe emotiile celorlalti. Aceasta abilitate le este extrem de utila deoarece pot sa ii ajute pe cei care trec prin dificultati emotionale, chiar daca ei incearca sa ascunda asta.

Acest lucru semnifica faptul ca oamenii sensibili pot fi psihologi foarte buni, consilieri sau cadre didactice talentate, chiar daca la inceput poate parea coplesitor din cauza multitudinii de emotii.

2. Pot deveni foarte buni parinti. Ca urmare a sentimentului intens de emotie, acestia sunt empatici la sentimentele celorlalti la un nivel mult mai profund decat majoritatea. Acest lucru ii transforma in parinti foarte buni, care sunt capabili sa simta nevoile copiilor si sa simta cand acestia sunt in pericol.

3. Ei simt iubirea la un alt nivel. Atunci cand este indragostit, omul se simte incarcat de o energie vitala care ii ofera vigoare si putere pentru a cuceri lumea. Daca vorbim despre o persoana sensibila, aceste lucruri sunt la superlativ.

Ea se implica mult mai mult, iar reactiile minore pe care le are corpul sunt multiplicate de zeci de ori. Cel care va primi aceasta afectiune va fi incantat de puterea cu care poate iubi o fire sensibila.

4. Beneficiaza de o creativitate abundenta. De cele mai multe ori se intampla ca oamenii sensibili sa vina cu idei inovative si unice, la care nimeni nu s-ar fi gandit. Ei au o imaginatie bogata ce le permite sa gandeasca altfel, tocmai de aceea unii pot deveni artisti, scriitori sau profesori.

5. Au o intuitie puternica. Pentru o persoana sensibila, un simt puternic al intuitiei inseamna ca detine sase simturi, in loc de cinci.

Se poate intampla ca aceasta intuitie sa o salveze de la luarea unei decizii gresite. Este ca atunci cand ar fi capabila sa „simta” drumul prin viata, astfel ca instinctele o ghideaza pe masura ce trece timpul.

6. Au un simt al placerii ridicat. Se intalnesc de foarte multe ori cu situatii in care tremura sau se bucura de un anumit lucru mai mult decat in cazul celorlalti. Asadar, pe parcursul intregii vieti, persoanele sensibile traiesc la maximum fiecare emotie pozitiva si au capacitatea de a se bucura intens de orice le face placere.

7. Au simturi extrem de puternice. Persoanele foarte sensibile au, de asemenea, simturi puternice care, desi pot fi coplesitoare, prezinta avantaje in anumite cariere, precum cea de profesor sau orice este asociat cu arta.

8. Au compasiune. Compasiunea si bunatatea sunt doua cuvinte sinonime cu persoanele sensibile, iar acest lucru se datoreaza capacitatii lor de a-i simti pe ceilalti. Sunt capabili sa asculte problemele altora ore intregi fara sa se plictiseasca.

9. Sunt muncitori. Este cunoscut faptul ca persoanele sensibile sunt harnice, dedicate jobului si isi doresc mereu sa se perfectioneze. In fiecare zi dau tot ceea ce au mai bun si nu rateaza ocazia de a dovedi de ce sunt capabili.

10. Au imaginatie. Oamenii sensibili au parte de o imaginatie bogata si pot crea imagini extraordinare, pline de culoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca pot procesa informatiile la un nivel mai amanuntit.