Nu uita sa alimentezi creierul cu cunostinte si sa-i stimulezi activitatea si poti extinde limitele mintii. Acestea sunt lucruri inseparabile. Fiecare dintre noi ar trebui sa se raporteze la creierul si mintea umana cu surpriza, veneratie si entuziasm.
Creierul este un fel de supercomputer, numai structura sa este mult mai complicata decat orice masina creata vreodata de omenire. Si din moment ce creierul controleaza cine suntem, maximizarea abilitatilor sale este necesara pentru succesul vietii.
Creierul – centrul nostru de comanda, care controleaza tot ceea ce facem, determina cursul gandurilor, sentimentelor si actiunilor. Daca creierul functioneaza la varful capabilitatilor sale, permite proprietarului sa devina cea mai buna versiune a lui, pentru ca el controleaza totul.
Exista cativa factori majori care influenteaza activitatea creierului si limitele sale de dezvoltare, inclusiv genele, dialogurile interne, experienta de viata, stresul si invatarea.
Desi toate cele de mai sus afecteaza activitatea creierului, nici unul dintre aceste lucruri nu determina cat de departe poti merge sau cat de mult poti afla. Cu alte cuvinte, o persoana are o abilitate incredibila de a avansa in dezvoltarea sa atat cat doreste.
Dar de ce oamenii abandoneaza ceea ce le poate darui folosirea unui astfel de instrument puternic? Totul se refera la limitarile care impiedica invatarea. Dar daca doresti toate acestea pot fi depasite. Distrugi astfel de bariere numai daca incepi sa faci totul diferit.
1. Analizeaza-ti convingerile
Multi oameni nu cred ca pot sa invete ceva, sa dobandeasca cunostintele necesare sau pur si simplu sa devina „inteligenti”. Toate acestea sunt credinte profund inradacinate, iar daca nu credem in ceva, atunci acest lucru nu se va intampla niciodata.
Deci schimba-ti credintele. Nimeni nu va face asta pentru tine. Analizeaza-le, vei descoperi literalmente o noua lume pentru tine insuti.
Imbogateste-ti mintea cu informatii care iti pot transforma viziunea asupra lumii. De fapt, pur si simplu ai un creier incredibil, si nici nu iti dai seama cat de multe cunostinte poate contine.
Doar crede! Acum treci la dezvaluirea potentialului tau.
2. Obtine doar cunostintele necesare
Pentru a obtine noi cunostinte, multor oameni le lipseste accesul la surse de informatii. Cunostintele provin din experienta, din carti, din oameni si din alti „distribuitori” si trebuie sa folosim fiecare ocazie pentru a invata ceva nou.
Obtine doar cunostintele necesare. Cuvintele care nu poarta adevarul sunt lipsite de sens. Adesea aud de la copii fraza: „Acest lucru este scris in carte”. Dar este adevarat?
Faptul ca cineva a spus ceva sau a scris asta nu indica inca adevarul cuvintelor sale. In calitate de student, iti doresti sa obtii doar cunostintele de care ai nevoie si nu doar informatiile sau opiniile altor persoane.
Trebuie sa cauti informatiile de care ai nevoie, sa le verifici si sa le analizezi pentru adevar, precum si pentru a-ti imbunatati viata si pentru a obtine succes.
Ar trebui sa cantaresti si sa evaluezi ceea ce inveti pentru a-ti umple mintea cu cunostintele necesare. Numai in acest fel vei putea sa-ti dezvolti potentialul.
3. Fa din studiu hobby-ul tau
Unii oameni nu vor sa invete.Ei sunt impiedicati de lene sau de lipsa unei viziuni a impactului pozitiv al noilor cunostinte asupra vietii.
Ei nu au pasiunea care ii face sa absoarba usor informatii.
Asa ca, antreneaza-te sa faci din studiu hobby-ul tau. Acest lucru va necesita un efort din partea ta si trebuie sa incepi sa obtii cunostintele necesare pentru a face schimbari imediate in viata ta.
Dupa ce ai aflat despre un nou concept financiar, cu ajutorul caruia poti sa castigi bani sau sa iesi din datorii, cu siguranta te bucuri.
Acelasi lucru este valabil si pentru obtinerea de cunostinte despre imbunatatirea relatiilor cu familia sau persoana iubita. Permite invatarii sa devina un hobby, astfel incat vei elibera cu siguranta potentialul mintii tale.
4. Concentreaza-te pe invatare
Achizitionarea de noi cunostinte nu este o treaba usoara si continua pana la moarte, cerand o disciplina constanta.
Incearca sa te concentrezi asupra acestui proces dificil. Aceasta este o munca grea si va ramane asa pana cand cineva va veni la tine si iti va oferi un cip special pe care il poti introduce in capul tau si vei avea imediat acces la toate cunostintele lumii. Intre timp, esti singur si trebuie sa muncesti din greu pentru tine.
Procesul de invatare este foarte lung. Da, il poti accelera, dar trebuie sa citesti, sa repeti, sa practici, sa analizezi rezultatele, sa te adaptezi, etc. Pur si simplu, va dura mult timp.
Disciplina inceata dar sigura te va ajuta sa obtii cunostintele de care ai nevoie. Iar cand se intampla acest lucru, vei elibera potentialul mintii tale.
Varsta nu reprezinta o bariera in calea invatarii. Pentru asta nu poti fi prea tanar sau prea batran. Creierul uman a fost creat pentru a obtine cunostinte si dispune de resurse enorme pentru acest lucru. Doar pune-ti sarcina de a dezlantui potentialul tau mental!
Un cuplu solid nu apare spontan; are nevoie de timp, incredere si sinceritate. Chiar si in momentele dificile, relatia poate… Read More
1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More
Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More
Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More
Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More
Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More