Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Pediatrii insista: vechile jucarii de la bunica sunt cele mai bune pentru dezvoltarea copilului

Nu va lasati inselati de toate aceste jocuri electronice “educative” din magazine. Pediatrii pretind ca micutii au nevoie de “jucarii de moda veche” care necesita interactiune, potrivit NBC.

Jocul este extrem de important pentru dezvoltarea copilului, dar copiii invata cel mai bine de la adulti. Ei invata cum functioneaza lumea si castiga abilitati lingvistice, ceea ce poate spori efectul invatarii si poate institui un comportament pozitiv.

Cum sa ne ocupam de jucariile noi?

Piata a fost inundata cu tot felul de postere si jucarii stimulatoare senzoriale, precum si platforme media digitale cu programe si aplicatii pentru copii. Iar parintii iubitori cauta sa cumpere cele mai bune produse pentru copiii lor. Dar pediatrii nu ii ideamna pe parinti sa achizitioneze aceste jocuri.

Copiii trebuie sa-si foloseasca imaginatia, trebuie sa-si foloseasca nu doar mainile, cat si corpul, pentru a fi creativi.

Jucariile simple, cum ar fi cuburile, creioanele si jocurile de carti, pot satisface aceste nevoi mai bine decat cel mai stralucit joc video. Cele mai multe tablete, jocuri pe calculator si aplicatii anuntate ca fiind “educative” nu sunt.

Si pe langa abilitatile academice cum ar fi numararea si scrierea, copiii trebuie sa invete abilitati moi, inclusiv controlul impulsurilor, controlul emotiilor si gandirea creativa si flexibila. Si asta este ceea ce ei iau mai bine dintr-un joc nestructurat si social cu familia si prietenii.

Asa-numitele jocuri si aplicatii educationale pe medii digitale pot, de fapt, intarzia dezvoltarea sociala, in special pentru copiii mici, deoarece acestea ii impiedica sa invete expresii si gesturi reale.

Parintii ar trebui, de asemenea, sa fie constienti de necesitatea de a restrictiona utilizarea de catre copii a jocurilor video si pe computer. “Timpul total, inclusiv utilizarea TV si a unui computer, ar trebui sa fie mai mic de o ora pe zi pentru copiii cu varsta de peste 2 ani”

“Copiilor sub 5 ani li se permite sa se joace cu jocuri pe calculator sau video potrivite pentru dezvoltare, in mod ideal in compania unui adult”

Copilul nu are nevoie de o anumita jucarie pentru a putea ajunge la urmatoarea etapa de dezvoltare. Nu exista nicio aplicatie care sa-l invete pe copilul dvs. sa citeasca.

Bilele, bicicletele si jucariile pe roti promoveaza dezvoltarea fizica si ajuta copiii sa invete sa comunice.