Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Persoanele negative din viata ta. Cum le recunosti

Elimina tot ce este negativ. Uneori, etichetarea cuiva ca fiind toxic poate fi putin melodramatica, dar intr-adevar nu este greu sa tragi concluzia ca oamenii care au efecte negative semnificative asupra ta sunt periculoase pentru sanatate.

Citeste lista de mai jos, astfel incat sa recunosti intotdeauna cand cineva toxic este prea aproape de tine.

1. Sunt ascultatori oribili

Oamenii toxici vor vorbi intotdeauna peste tine sau te vor intrerupe daca vor sa vorbeasca despre altceva. In plus, daca pur si simplu stai acolo dand din cap, vei descoperi ca majoritatea oamenilor toxici vor continua sa vorbeasca, indiferent de faptul ca acestia practic vorbesc cu sine (si catre tine).

2. Se prezinta ca victime

Indiferent ce nu merge bine pentru ei sau pentru viata lor, oamenii toxici vor da vina intotdeauna pe altcineva pentru asta, indiferent de ce.

3. Te judeca extrem de rapid

Acest lucru inseamna ca oamenii toxici vor judeca adesea alti indivizi pe care nu i-au intalnit niciodata si uneori vor judeca persoane pe care niciodata nu le-au mai vazut pana acum.

4. Vor intotdeauna atentie

Indiferent daca intrerup, domina sau controleaza in alt mod, oamenii toxici vor face practic orice pentru a fi centrul atentiei si discutiilor. De multe ori reusesc in cautarile lor, dar de obicei din toate motivele gresite.

5. Nu acorda respect

Oamenii toxici lasa gunoaiele pe unde apuca, fac graffiti pe cladiri, distrug proprietate, conduc furiosi si nu spun niciodata multumesc. Uneori, oamenii toxici vor acorda respect daca ii lauzi sau ii lingusesti in prealabil, dar de multe ori chiar si acest lucru nu este suficient pentru a convinge o persoana toxica sa se poarte civilizat.

6. Sunt excelenti in a intrerupe

Acest lucru nu inseamna doar conversatii. Oamenii toxici intrerup alti soferi pe drum, cei mai multi colegi la locurile lor de munca si oricine se afla in vecinatatea lor cand vorbesc in mod constant pe telefoanele lor in public.

7. Isi venereaza propriul ego

Oamenii toxici nu sunt in general foarte placuti, asa ca se pare ca isi petrec o mare parte din timpul lor apreciindu-se cu voce tare si facand totul pentru a face sa para ca sunt cei mai buni si pentru a arata mai bine decat sunt de fapt.

8. Sunt abuzivi

Este de la sine inteles ca abuzul fizic nu ar trebui sa fie niciodata tolerat, dar abuzul mental si emotional pot fi la fel de daunatoare. Persoanele toxice tind sa fie mai abuzive decat majoritatea oamenilor, asa ca nu este un sfat rau sa te indepartezi de ele ori de cate ori este posibil.

9. Au intotdeauna dreptate

Asta inseamna ca ei aproape intotdeauna nu au dreptate, insa mereu insista ca au indiferent de ce. Uneori, trebuie doar sa te retragi pentru a reduce toxicitatea pe care esti fortat sa o absorbi.
10. Nu sunt niciodata responsabili

Acest lucru inseamna ca acestia sunt aproape intotdeauna responsabili atunci cand se intampla ceva, dar ca intotdeauna vor continua sa insiste ca nu sunt de vina indiferent de ce. Din nou, e mai bine sa te retragi decat sa incerci sa discuti cu o fiinta umana toxica.

11. Iubesc gastile

Gandeste-te la Clueless, Mean Girls, Gossip Girl – intelegi ideea. Gastile din aceste filme pot fi distractive de observat, dar ele nu sunt niciodata distractive pentru oameni care vor sa fie parte din ele si nu sunt toxici.

Din nefericire, oamenii toxici nu numai ca doresc cu adevarat acest tip de comportament negativ, dar, de fapt, il dezvolta. Nimeni nu poate sa te invinuiasca vreodata ca ai fugit de un individ toxic.