Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Pilda batranului samurai despre cum sa raspundem corect provocarilor

„Nu toata lumea intelege ca venim pe aceasta lume pentru a trai viata in armonie. Cei care stiu acest lucru nu vor intra in conflict cu ceilalti. ”
– Buddha.

Acesta este un gand foarte intelept pe care ar trebui sa-l amintim intotdeauna daca dorim sa raspundem in mod adecvat provocarilor. Acum, sa aflam povestea vechiului samurai …

Povestea vechiului samurai 

A fost odata, un vechi samurai care locuia in apropiere de Tokyo. In timpul vietii sale, a castigat multe batalii, a fost respectat. Tinerii razboinici din toata tara au venit la el pentru a adopta intelepciunea si arta de a lupta.

Intr-o vara, in casa sa a aparut un barbat care era faimos pentru incontinenta sa. Modul provocator de comunicare al acestui samurai i-a enervat pe adversarii sai. Au intrat in lupta cu el, acesta fiind orbiti de manie, a pierdut batalia.

Astfel a decis sa invinga batranul samurai pentru a-si adauga inca victorie lin lista sa, victorie care avea sa ii aduca multe laude.

Cu toate acestea, oricat de greu ar fi incercat acest tanar samurai, care a incercat metode necinstite de lupta, nu a invatat niciodata cum sa invinga batranul razboinic. Au trecut cateva ore, iar batranul samurai inca nu isi scosese sabia sa lupte , fiind fortat sa se predea intr-un mod umilitor.

Elevii batranului samuraiului erau suparati de comportamentul profesorului. Faptul ca nu a folosit sabia ca raspuns la insulte, au perceput-o ca o manifestare a lasitatii.

La care profesorul a raspuns ca darul pe care vi-l ofera cineva, dar pe care nu il acceptati, ramane in mainile donatorului. Si daca cuvintele suparate si jignitoare nu sunt luate personal de tine, ele raman proprietatea celui care le-a rostit.

Ce lectii putem invata din aceasta poveste?

Indiferent de cata povara purtam in noi insine, vor exista intotdeauna oameni toxici. Este vorba despre indivizi distructivi care isi deghizeaza negativitatea in spatele unei presupuse dorinte de ajutor, pentru a ne rani apoi.

Cu alte cuvinte, daca nu raspundem provocarii, daca gasim puterea de a nu accepta cadouri toxice si, in schimb, ramanem tacuti sau raspundem neutral, incercand sa evitam comunicarea cu aceasta persoana in viitor, vom putea sa ne protejam de otrava acestei persoane.

Invata sa raspunzi cu constientizare

Daca reusim sa raspundem la provocari cu gandire si daca nu cedam emotiilor, va fi foarte greu ca cineva sa ne insulte. Astfel, vom construi in jurul nostru o coaja aproape de nepatruns, care ne protejeaza de tot felul de atacuri.

Puteti face acest lucru:

Incercati sa aflati care sunt toate vulnerabilitatile dvs., ceea ce va face sa va pierdeti controlul. Acest lucru va mentine mintea rece chiar si in cele mai tari situatii.

Lasa trecutul in trecut. Ce s-a intamplat a disparut. Ce rost are sa simtiti in mod constant frica sau rusine pentru ceva ce s-a intamplat cu multi ani in urma? Aflati din aceasta situatie, poate nu cea mai placuta, o lectie valoroasa si mergeti mai departe.

Controlul emotional este una dintre abilitatile noastre cheie. Daca dam frau liber emotiilor noastre, putem pierde cu usurinta acest control. Dar daca reactionam constient la fiecare situatie din viata, ne vom proteja de toxicitate.

„Ar trebui sa selectam fiecare cuvant pe care il rostim cu grija pentru persoana careia ii este destinata – pana la urma, constiinta noastra interioara de sine depinde de cuvintele noastre”, – Buddha.

Trebuie sa facem constant o alegere – sa acceptam sau sa respingem o provocare. Reactia noastra este alegerea noastra.