Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Pilda despre cele cinci calitati ale unui creion care sunt atat de importante in viata noastra

Cititi intreaga pilda a creionului si spuneti ce parere aveti. Povestea incepe cu o bunicuta si un nepotel.

Bunica statea langa semineu si nota ceva intr-un caiet.

Nepotelul a venit si a intrebat-o:

– Despre ce scrii in caiet? E vorba despre mine?

Femeia si-a inchis caietul si a spus zambind:

– Da, ai dreptate, am scris o poveste despre nepotul meu iubit. Dar cel mai important este ca o scriu cu un creion. Vor fi ani, veti deveni un adult si as vrea sa inveti proprietatile acestui creion …

Copilul se uita curios la creion, dar nu observa nimic neobisnuit.

– Dar acesta este doar un creion, ca multe altele! – a spus copilul cu surprindere.

– Este posibil. Daca doar privesti si nu te uiti atent. Acest creion are 5 calitati minunate, care sunt foarte importante in viata noastra, pentru armonia cu lumea din jurul vostru.

Prima calitate.

Poate ca vei creste si vei ajunge un geniu, dar aminteste-ti intotdeauna ca exista o mana care te ghideaza. Putere cea mai mare. Puterea care ne conduce pe toti. Invata sa simti aceasta putere si sa ai incredere in ea.

A doua calitate.

Creionul trebuie ascutit astfel incat sa poata scrie. Creionul simte durere cand faci acest lucru, dar datorita ei scrie mai subtire. Invatati sa indurati suferinta si durerea, amintiti-va ca acest lucru va face sa fiti mai buni.

A treia calitate. Puteti sterge intotdeauna ceea ce este scris cu creionul. A te putea corecta este plusul tau. Adesea, aceasta este o modalitate de a ramane pe drumul cel bun.

A patra calitate. Cel mai important lucru la creion este grafitul, care este inauntru, nu copacul din care a fost facut si nici macar forma sa. Fii atent la ceea ce se intampla in tine, in interiorul tau, priveste-ti gandurile.

Si ultima, a cincea, indiferent cat de subtire ar scrie creionul, intotdeauna va lasa o urma. Deci, oamenii, chiar daca se vad doar o singura data, vor lasa urme in viata noastra. Urmariti actiunile.

Distribuiti acest articol interesant cu prietenii dvs., lasati-i sa stie si ei!