Categories: Psihologie

Povestea femeii de 55 de ani care a crezut ca va imbatrani alaturi de tatal copiilor sai: ”Aveam o casnicie fericita. Sotul meu se comporta exemplar, era atent. Intr-o zi…”

Maria este o femeie de 55 de ani care a crezut ca va imbatrani alaturi de tatal copiilor sai. Viata avea cu totul alte planuri pentru ea. Le mergea atat de bine, copiii erau la casele lor, dar barbatul a ales s-o paraseasca, fara niciun avertisment, pentru o tanara care avea varsta fiicei lor!

Ce spune Maria:

”Aveam o casnicie fericita. Sotul meu se comporta exemplar, era atent… Copiii nostri au terminat scoala, s-au casatorit, iar noi planuiam sa retraim romantismul tineretii. Voiam sa ne facem o casuta la munte, unde sa ne retragem la batranete.

Intr-o zi, acum 2 ani, in timp ce ne uitam la televizor, sotul meu a spus ca vrea sa stam de vorba. Chiar nu banuiam ca avea sa-mi dea o veste atat de rea.

Mi-a spus pe un ton calm ca e indragostit. La fel de linistit mi-a povestit cum relatia lui dureaza de ceva vreme, ca fata e studenta si ca vrea sa se mute impreuna cu ea”, scrie Maria , femeia parasita de sot pentru amanta.

Noroc ca stateam confortabil in fotoliu. Nici macar nu am avut puterea sa-i cer alte explicatii, sa-i fac reprosuri sau sa pun intrebari. Am reusit doar sa baigui printre lacrimi: «Bine, dar cu mine cum ramane?».

Chiar de a doua zi si-a facut bagajul si a plecat. Ma framantam, dar nici nu puteam sa acuz tanara care i-a luat mintile. Singurul regret era ca nu am simtit schimbarea lui si imi reprosam ca l-am lasat sa plece. La scurt timp am primit si citatia de divort.

Am suferit enorm. Copiii ma acuzau ca l-am lasat sa scape atat de usor. Dar eu mi-am zis ca nu avea rost sa lupt pentru el.

Stiam ca avea sa regrete la un moment dat pasul facut. Si am inceput o noua viata. Nu voiam sa gasesc pe altcineva care sa-mi umple golul din suflet, ci liniste. Am plecat in excursii, mi-am facut cunostinte noi si am intarit legaturile cu cele mai vechi. Chiar ma simteam foarte bine in lipsa lui.

Publicitate

Dupa o lunga perioada in care nu a mai stiut nimeni nimic de el, sotul a revenit spasit acasa.

Mi-a fost mila de el. Arata rau si era bolnav. Voia sa ne impacam.

Abia atunci am simtit ca-mi face rau, ca ma ia drept «manta de vreme rea» si mi-am dat seama cat de mult m-a facut sa sufar. Cu zambetul pe buze si cu acelasi calm cu care el m-a anuntat ca s-a indragostit, l-am poftit sa iasa din casa mea.

I-am spus ca locul lui e langa fata pe care o iubeste atat de mult si pentru care si-a parasit familia fara explicatii.

Acum nu mai e cu ea, locuieste singur si inca incearca o eventuala impacare prin intermediul copiilor. Eu insa imi vad de viata mea, savurez fiecare clipa petrecuta alaturi de nepoti si, chiar daca am un prieten de suflet, nu m-as mai casatori pentru nimic in lume.

Pentru ca viata merita savurata, traita frumos, decent, in liniste, chiar si la 55 de ani”, isi incheie femeia scrisoarea, citata de simpaticu.ro

Publicitate
Tags: povestea

Recent Posts

9 Health Side Effects Of Overconsuming Sugar

1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More

2 luni ago

De ce ne “doare”, de fapt, sufletul

Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More

8 luni ago

10 lectii de viata de la un batran de 90 de ani: “Traieste fara regrete”

Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More

11 luni ago

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More

1 an ago
Publicitate

Cum trecem pe langa fericirea noastra: o pilda inteleapta

Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More

1 an ago

Merita citita pana la capat! O pilda veche despre cum sa ajungi in rai

Un barbat cu un caine a mers pe un drum lung, salbatic si obositor . A mers mult timp, era… Read More

1 an ago