Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Povestea leului fricos- O parabola care ne invata cum sa scapam de temerile noastre

Aceasta poveste incepe in frumoasa savana africana, unde un leu odata mare si puternic acum a ajuns singur si  slabit. Cateva saptamani ratacise prin savana in toate directiile, dar nu-si gasea tovarasii. Ii era foame, ii era sete si era foarte speriat pentru ca era singur.

In cele din urma, a vazut un lac la orizont. El, pe cat posibil, a alergat la el in salturi imense. Ii era atat de sete, voia sa ia macar o inghititura de apa ca sa isi recapete puterile.

Cu toate acestea, cand a ajuns langa lac, a vazut reflectia unui leu  puternic in apa. Si leul nostru a decis sa fuga spunand: “Acest lac are deja un proprietar si este putin probabil sa vrea sa-si imparta apa cu mine”, a gandit el.

El a ramas in apropiere toata noaptea, fara sa indrazneasca sa se apropie. Era prea slab ca sa se lupte cu cineva. Si uite asa, in meditatii grele si ganduri inutile, a trecut toata noaptea, iar urmatoarea zi in timpul careia soarele emana o caldura insuportabila leului i-a fost frica sa indrazneasca sa se apropie de lac.

Setea a devenit complet insuportabila si a decis totusi sa incerce. S-a apropiat cu precautie de iaz si de indata ce s-a apropiat de tarm, a vazut din nou un alt leu in apa. Cu toate acestea, suferind atat de mult de sete, nu a mai contat reflexia.

A coborat gura in lac si a luat prima inghititura. Si in acel moment,  celalalt  leu a disparut, acoperit de onduleuri.

De fapt, acel leu groaznic, de care se temea atat de mult, a fost doar reflectia lui. Astfel sunt temerile noastre – de indata ce le intalnim fata in fata, ele sunt eliminate, disparand in departare.