Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a venit o femeie care a adus cuiva un cos plin cu oua. Trecand ea prin acel oras a auzit ca Domnul Iisus Hristos a fost pedepsit la moarte si a fost dus sa fie rastignit pe dealul Golgota. Cand femeia a auzit vestea aceea cutremuratoare, inima ei a fost cuprinsa de o mare durere. Ea era cu atat mai suparata pentru ca Iisus i-a vindecat odata pe fiul ei care era bolnav de moarte.

Asa cum era, cu cosul plin de oua, a fugit repede la dealul Golgota unde Isus era batut in cuie pe cruce si niste soldati il pazeau. Din mainile si picioarele lui curgeau stropi mari de sange. Femeia si-a asezat cosul ei cu oua acolo jos,langa crucea Domnului si a inceput sa se roage plangand de durere. Ea a spus:- Doamne Sfinte, Tu care ai facut numai bine, ai salvat oameni de la moarte, ai inviat mortii si ne-ai invatat sa credem in Dumnezeu, acum esti rastignit pe cruce ca cel mai mare dusman. Te rugam iarta-ne pe noi pacatosii si lasa-ne un semn sa ne aducem aminte de suferinta pe care ai indurat-o pentru noi.

Cand s-a ridicat femeia de jos, ouale din cosul ei erau toate rosii de la sangele care picurase pe ele din ranile lui Iisus.

Dupa trei zile de la rastignire acea femeie impreuna cu alte femei au mers la mormantul Domnului, dar acesta era gol si atunci s-au bucurat mult spunand: Hristos a inviat!

Asa a ramas obiceiul sa fie vopsite oua rosii de Paste si sa fie daruite in amintirea Patimilor si Invierii Domnului”

Culorile folosite corespund unei anumite simbolistici:

Rosu = simbol al sangelui, soarelui, focului, dragostei si bucuriei de viata.

Negru = absolutism, statornicie, eternitate.

Galben = lumina, tinerete, fericire, recolta, ospitalitate.

Verde = reinnoirea naturii, prospetime, rodnicie, speranta.

Albastru = cer, sanatate, vitalitate.

Violet = stapanire de sine, rabdare, increderea in dreptate.