Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Psiholog: Istoria se repeta pana cand ne-am invatat lectiile

Toate piesele fac viata frumoasa si aceste 8 trucuri te vor ajuta sa intelegi asta.

1. Durerea este rezultatul luptei impotriva fluxului

Viata este un flux de neoprit si in timp ce avem controlul asupra partii raului unde putem pluti, nu avem control asupra curentului. Trebuie sa vezi evenimentele ca ceea ce poti si ce nu poti controla, si sa-ti accepti responsabilitatea doar in cele pe care le poti controla.

Lupta pentru a rezista fluxului unui eveniment pe care nu il poti controla inseamna a lupta impotriva unui curent de neoprit – si asta aduce durere. In schimb, accepta lucrurile pe care nu le poti controla si fa tot ce poti cu lucrurile care iti apartin.

2. Cauta lectia in durerea ta

In timp ce principala lectie a durerii este ca trebuie sa renunti ca ea sa dispara, aceste evenimente pe care le percepem drept “rele” poarta o lectie puternica in ele. Doar pentru a face lucrurile clare, amaraciunea si resentimentele nu sunt rezultatul unei lectii invatate, ci al opozitiei fata de fluxul natural al lucrurilor.

Acest lucru spune ca fiecare durere are un mesaj in ea, si cautand indeaproape intelegem de ce nu este nevoie sa mergem impotriva acestui mesaj.

3. Asteapta cel mai mult de la tine, accepta orice altceva

Cand vine vorba de asteptari, cea mai mare parte a prieteniilor ruinate este de obicei rezultatul asteptarilor. Adesea, dorim sa ne intoarcem si sa ne impunem perceptia asupra altora, dar realitatea este ca nu ne-am confruntat cu perceptia noastra intr-un mod sanatos si ca am luat-o de buna.

Intr-adevar, singurele asteptari pe care le poti stabili sunt cele despre tine. Creste si fii mai bun decat ieri cu fiecare zi noua, daruieste-te altruist fara teama de a fi ranit si nu te astepta ca oamenii sa se comporte conform modului in care doresti.

4. Accepta negativul in masura in care accepti pozitivul in oameni

Fiecare persoana are propria ei parte pozitiva si negativa. Si in timp ce ne bucuram intotdeauna de partea pozitiva, avem de asemenea tendinta sa respingem partea negativa a acelei persoane, dorind sa se schimbe.

Cu toate acestea, ar trebui sa-i iubesti pe oamenii din viata ta pentru cine sunt ei – si asta inseamna ca trebuie sa inveti sa le accepti partea negativa si fie sa-i tolerezi pana cand vor iesi din ea, fie sa-i ajuti sa se confrunte cu ea.

Cei mai buni prieteni stiu ca sunt impreuna datorita partii pozitive pe care o admira unul in altul, acceptand in acelasi timp partea negativa ca o parte naturala a lor.

5. Nu iti datorezi personalitatea nimanui

Personalitatea ta este ceea ce esti si renuntarea la unele parti din ea ar trebui sa se intample numai in mod natural, pe masura ce constiinta ta evolueaza. Cu toate acestea, multi oameni incearca sa fie altcineva pentru a se simti acceptati.

Realitatea este ca vor exista intotdeauna oameni care te vor accepta pentru cine esti si vor fi intotdeauna cei care nu o vor face. Deci, de ce sa te concentrezi pe cei care nu vor? Si in cele din urma, daca nu te accepti pentru cine esti tu, cine o va face?

6. Istoria se repeta pana cand ne-am invatat lectiile

Daca durerea vine de la opozitie la flux, experienta dureroasa care ramane in trecut se poate repeta daca lectia nu este invatata.

In viata, ni se ofera provocari pentru a creste, iar daca te decizi sa renunti la aceasta provocare, aceasta se va intoarce mai tarziu cand te vei simti gata sa o accepti.

Decizia de a sari peste un examen nu inseamna ca nu trebuie sa inveti urmatoarea sesiune, nu?

7. Tot ceea ce avem este “acum”

Traim intr-o serie nesfarsita de “acum”, si fiind constienti de “acum” este cel mai important lucru. In mod obisnuit, lucrurile pe care le regretam din trecut sunt “nise” pe care nu ne-am concentrat. Si in loc sa locuiesti in trecut si sa rumegi asupra acestor experiente, concentreaza-te pe acum, ca sa nu mai dezvolti regrete noi.

Practicarea atentiei este un lucru minunat de facut in acest scop. Ramai concentrat asupra momentului actual si nu iti extinde energia asupra lucrurilor pe care nu le ai sub control.

8. Nu pune niciodata la indoiala binele din tine

Acesta este ghidul meu moral: nu ma intreb niciodata de ce cineva merita natura mea buna. Asta pentru ca stiu ca merit sa fiu cel mai bun. Transformarea intr-o persoana amara care crede ca toata lumea din jurul ei nu merita, este ca si cum ai bea otrava.

Indiferent de ceea ce oamenii se dovedesc a fi, stiu ca alegerea lor nu are nimic de-a face cu alegerea mea de a fi o persoana buna. Eu aleg sa fiu o persoana buna nu pentru ca ei merita, ci pentru ca merit.
A te iubi inseamna a nu lasa comportamentul nimanui sa te afecteze in mod negativ.